Champagny-en-Vanoise
Champagny-en-Vanoise

Het skigebied van Champagny en Vanoise is gelegen in de Savoie en is een van de skigebieden die tot La Plagne behoren. 

Pisteaanbod 

Champagny en Vanoise is een gebied met een ruim aantal pistes. Je hebt hier maar liefst keuze uit meer dan 120 pistes die goed zijn voor ongeveer 225 kilometer skiplezier. Het grootste aandeel van de pistes zijn blauw ook zijn er enkele groene pistes en een ruim aantal rode en zwarte pistes. Wie van lange pistes houdt moet zeker eens de acht kilometer lange piste proberen. Ben je absolute beginner dan kun je skilessen in het Nederlands nemen. Niet alleen skipistes maar ook crosscountry-routes met maar liefst dertig kilometer loipes maken het aanbod compleet. Ook zijn er twee funparken waar je urenlang plezier kan beleven.

Shop Lokaal

Naast de piste

Naast de piste zijn er nog tal van andere mogelijkheden om te doen. Zo kan je na een vermoeiende dag skiën rustig genieten in de wellness van een rustgevende massage. Een ritje op de rodelbaan, maar ook de omgeving ontdekken op verschillende manieren het kan allemaal. Zo kan je de bergen vanuit een andere hoek bekijken terwijl je gaat paragliden of terwijl je een ritje maakt op de hondenslee. 

Na een zware dag skiën of snowboarden heb je vast wel honger gekregen dan is er een verscheidene mogelijkheid om diverse gerechten van de traditionele Franse keuken te gaan ontdekken. In Champagny en Vanoise zijn er ook heel wat dingen te beleven zoals de thema-avonden die er wekelijks georganiseerd worden met live muziek terwijl je gezellig iets kan gaan drinken.

Heb je graag een ruime keuze aan pistes zodat je niet steeds hetzelfde hoeft te doen dan is Champagny en Vanoise zeker en vast iets voor jou, maar niet alleen op de piste is er ruime keuze ook daarnaast. Lekker genieten van een hapje en een drankje dat kan hier allemaal en gezellig genieten van de traditionele Franse gewoontes kun je hier ook.