Champéry

Tussen de Mont Blanc en het meer van Genève, aan de voet van Dents du Midi, vinden we een mooi Zwitsers skigebied genaamd Champéry. Dit skigebied ligt in het grotere Portes du Soleil.

Met maar liefst twaalf skigebieden in Frankrijk en Zwistersland samen, is Portes du Soleil het grootste wintersportgebied van de wereld. Champery zelf ligt gedeeltelijk op Frans en gedeeltelijk op Zwiters grondgebied. De kwaliteit van de infrastructuur en accomodaties is heel hoog. De gezelligheid in het dorp is heel hoog en de sfeer in dit leuke dorpje heeft een enorme aantrekkingskracht voor allerlei wintersporters. Maar het is wel het enige skigebied van de Portes du Soleil waar je niet tot in het dal kan afdalen. Champéry  is een populaire uitvalsbasis om het grotere Portes du Soleil te verkennen. In het midden van het dorp kan je de gondel nemen richting Planachaux en reis je verder naar Les Crosets en zo onsluit zich het grootste skigebied ter wereld. Op het einde van de dag moet je dan ook terug met diezelfde gondel naar het dopt terugreizen, gezien het ontbreken van de dalafdaling.


Handsfree-skipas

Door de aansluiting met Portes du Soleil, heb je vanuit  Champéry toegang tot 650 pistekilometers en 206 skiliften en dit allemaal door de ‘handsfree-skipas’ aan te schaffen. Voor families valt champéry snel uit de keuzelijst, door het ontbreken van de dalafdaling, maar je kan er wel een stuk goedkoper verblijven dan de meesta andere gebieden in Portes du Soleil. Champéry zelf ligt op 1050 meter hoogte en op 115 kilometer afstand van het vliegveld in Genève. Het hoogteverschil in het gebied bedraagt maar liefst 1237 meter met voldoende gevarieerde afdalingen en hierdoor ideaal zowel voor beginnende wintersporters als de meer ervaren skiër of snowboarder. Ook freeriders vinden in het gehele gebied voldoende off-piste mogelijkheden om zich een week lang te kunnen uitleven. Het is er echter wel vrij druk en liefhebbers van rust en kalmte kunnen beter hun oog laten vallen op een alternatief gebied. 

Dents du midi

Naast de sneeuwpret biedt Champéry ook een enorm natuurspektakel. Veel natuurliefhebbers vertoeven graag aan de voet van de Dents du Midi in dit leuke dorpje om naast skiën of snowboarden ook mooie natuurwandelen te maken. Na een dagje sporten kan je je ook nog uitleven in het zwembed, maar de meeste skiërs of snowboarders verkiezen het nuttigen van een drankje in een van de vele bars of cafés. Een romantisch dinertje in een van de vele restaurants kan een mooie winterse dag afronden.