Home Merken CMP CMP kleurt de pistes

CMP kleurt de pistes

0
CMP kleurt de pistes

Merken met een ziel, die kom je niet elke dag tegen… Achter het Italiaanse sportkleding en -fashionmerk CMP gaan dan ook echte mensen en echte producten schuil. Het resultaat van een passie die meer dan een halve eeuw geleden begon bij een jonge weduwe met vijf kinderen, die op haar fiets garen aan de man bracht.

“Mijn moeder was een fantastische vrouw, lief, intelligent en ondernemend”, vertelt Giorgio Campagnolo, de jongste van Maria’s vijf zonen. Om voor ons te voorzien, fietste ze van dorp naar dorp met haar koopwaar. Later had ze een marktstalletje, waar ik het idee kreeg om met wolrestjes oorverwarmers te maken. Die verkochten zo goed, dat we nieuwe wol moesten kopen en ik mijn eerste ‘sample collectie’ uitverkocht op een bankje voor het station.”


Een traditie van innovatie

De lagere school maakte Giorgio af tussen de oorlogsbombardementen. Zijn verdere scholing was het leven zelf. “Behalve in mode had ik ook interesse in mechanica. Zo ontwierp ik een machine om pompons te maken, die het vandaag nog steeds doet; met drie mensen maak je er per dag 3000 pompons mee.” Het zijn dit soort technologische en productinnovaties – en de liefde voor de natuur, gifvrije en milieuvriendelijke stoffen – waar CMP tot op vandaag bekend om staat.

Bijzondere stoffen

De trots van het Italiaanse merk is Campagnolo Fleece. “Geloof me, er schuilen veel geheimen achter de productie van goede fleece, om ervoor te zorgen dat die zacht is en sterk tegelijk.” De fleece is beschikbaar in verschillende uitvoeringen, voor elk huid- en warmtetype en voor elke activiteit.” Specifiek voor ski en outdoor is er nog ClimaProtect. Deze bijzondere thermische stofbekleding creëert een aangenaam lichaamsklimaat bij elke beweging die je outdoor maakt.

High-performance met oog voor stijl

Door verschillende collecties te hebben in verschillende domeinen bouwde CMP veel expertise op, wat resulteert in high-performance kledij en schoenen, met een onderscheidende luxe touch én oog voor stijl. Het wintersportgamma is erg uitgebreid, met stukken voor jong en oud, inclusief de allerkleinsten. Nieuw dit jaar zijn de skihelmen. Ook deze collectie is beschikbaar in heel wat kleuren die matchen met het textiel en uitmunten in prijs/kwaliteit.

Wist je dat?

– De thuisbasis van CMP Bassano Del Grappa is, in de Dolomieten? Perfect gelegen voor het ontwikkelen en testen van buitensportmateriaal.
– Het merk nog steeds een eigen productielijn heeft in Bassano? Heel wat midlayers worden daar gemaakt.
– CMP al jaren samenwerkt met verschillende skischolen? Dit voor de uitrusting van de ski- en snowboardinstructeur.

www.cmpsport.com