Courmayeur
Courmayeur

Aan de Italiaanse zijde van de Mont Blanc – hier Monte Bianco – ligt het prachtige skigebied van Courmayeur. Je rijdt de Mont Blanc-tunnel van Chamonix uit en zo de Aostavallei binnen, in een heuse droombestemming voor een onvergetelijke wintersportvakantie.

Het skigebied van Courmayeur is bijzonder in vele opzichten. De uitzichten op de gletsjerwereld en de Mont Blanc zijn indrukwekkend. Freeriders vinden er een onbegrensde en bijzonder extreme speeltuin waar zelfs heliski tot de mogelijkheden hoort. De nieuwe lift naar Hellbronner opent een visueel onvergetelijk skiparadijs voor de vergevorderde wintersporter of alpinist. Het piste-aanbod is gevarieerd en biedt pret voor zowel beginnende als vergevorderde wintersporter. Pistes tot 2500 meter hoogte staan daarnaast garant voor sneeuwzekerheid. In Val Ferret of Dolonne komen natuurliefhebbers en langlaufers volop aan hun trekken. 


Maar daarnaast is het ook gewoon heerlijk relaxen in een vriendelijke en authentieke sfeer. De Italiaanse jetset is kind aan huis in het mondaine Courmayeur. Het eten is er overheerlijk, de sfeer Italiaans gezellig. Voor absolute rust kies je voor het authentieke Entrèves.