Home Nieuws Culturele skibestemmingen

Culturele skibestemmingen

0
Culturele skibestemmingen
Innsbruck (Tirol) copywright: Popp Hackner / Oesterreich Werbung

We willen onze tijd vandaag de dag zo optimaal mogelijk benutten. Hoewel een skivakantie vaak een sportieve en intensieve vakantie is, is er ook volop ruimte om te genieten van cultuur, musea, horeca en geschiedenis. Er zijn tal van culturele skibestemmingen te vinden voor je volgende sneeuwtrip en in zowel Salzburg als Innsbruck gaan cultuur en historie hand in hand met wintersport.

Skibestemming-Salzburg-Oesterreich-Werbung-Pigneter
Salzburg – Copywright: Pigneter / Oesterreich Werbung 

Culturele skibestemmingen: Salzburg

Salzburg staat bekend als een van de mooiste steden, gelegen in het hart van Europa en haar geschiedenis gaat meer dan 12 eeuwen terug. De historische binnenstad toont prachtige gebouwen en straalt alom gezelligheid uit. De Altstadt staat bovendien op de Werelderfgoedlijst van Unesco en fans van barokke architectuur kunnen hier hun hart ophalen. Liefhebbers van muziek kennen Salzburg natuurlijk als geboortestad van Wolfgang Amadeus Mozart. Bovendien was Salzburg het decor voor de film The Sound of Music. Wanneer jij op zoek bent naar culturele skibestemmingen die romantiek, cultuur en geschiedenis ademen in Salzburg zeker de moeite waard.


Traditionele Weihnachtsmarkt © Bryan Reinhart – Oesterreich Werbung

Culturele skibestemmingen: Innsbruck

Doordat Innsbruck vrij hoog gelegen is, heeft de stad tal van panoramische uitzichtpunten en die hoge ligging biedt ook mogelijkheden voor topsport. Zo organiseerde Innsbruck onder andere de Olympische Winterspelen van 1964 en 1976. De hoofdstad van deelstaat Tirol werd ernstig beschadigd tijdens de Tweede Wereldoorlog, waardoor diverse gebouwen zijn gereconstrueerd. Dat maakt een bezoek aan Innsbruck echter niet minder mooi. De prachtige kerken en vele musea zorgen ervoor dat Innsbruck een aanrader is voor wie houdt van culturele skibestemmingen.

Bestemmingen als Salzburg en Innsbruck zijn gekend om hun brede assortiment aan activiteiten en bezienswaardigheden. In Innsbruck kan men enerzijds genieten van een rondleiding in het Swarovski Crystal Worlds museum in Wattens of de hoogste dierentuin van Europa, de Alpenzoo. In Salzburg is dit iets anders, zaken als The Sound of Music en Mozart worden vaak met deze stad gelinkt. Waarom? Wel, Salzburg was de plek waar Mozart het eerste levenslicht beschouwde en waar ook The Sound of Music zich afspeelde. Salzburg is een plek met veel historie en cultuur en is dan ook zeer geliefd binnen de reiscommunity.

Wordt Oostenrijk jouw winterbestemming dit seizoen?