culturele skivakantie Innsbruck © Ascher - Oesterreich Werbung
De Inn © Ascher - Oesterreich Werbung

Innsbruck is gelegen in het hart van de Alpen en door de hoge ligging geniet je als bezoeker van prachtige panorama’s en uitzichten. De stad heeft een rijke historie en draagt cultuur hoog in het vaandel, hoewel topsport hier ook een groot aandeel in heeft. Wat ons betreft hoef je niet te twijfelen: die culturele skivakantie Innsbruck is zo geboekt. Maar ook een culturele skitrip Salzburg doet zeker niet onder voor Innsbruck.

Culturele skivakantie Innsbruck

 

Historie

De stad werd ruim 800 jaar geleden gesticht aan de oevers van de rivier de Inn. De brug, gebouwd in de 12de eeuw, maakte van Innsbruck een belangrijke halte op handelsroutes vanuit Italië en Zwitserland naar Duitsland. De hoofdstad van Tirol floreerde hierdoor in de middeleeuwen waardoor de stad ook een keur aan gebouwen die zeker een bezoek waard zijn. Plan tijdens je culturele skivakantie aan Innsbruck zeker tijd in om de Fürstenburg te bezoeken. Dit kasteel dateert uit de 15de eeuw en is vooral beroemd omwille van zijn balkon met gouden dak. Een bezoek aan Schloss Ambras is zeker de moeite waard. In dit kasteel komen oude tijden tot leven en de vele wapens, harnassen en prachtige portretten zorgen ervoor dat je je even in de middeleeuwen waant.

Innsbruck © Popp Hackner – Oesterreich Werbung

Musea

Liefhebbers van musea kunnen hun hart ophalen in Innsbruck. In de stad zijn tientallen musea die je gratis kan bezoeken als je een Innsbruckcard hebt. Ook het Audioversum is leuk voor jong en oud. Dit interactieve en educatieve museum spitst zich toe op alles wat met het gehoor en luisteren te maken heeft. Heb je eens nood aan wat anders dan enkel de wintersport, is een bezoek aan Glockengiesserei Grassmayr aan te bevelen. Dit ‘kleine’ museum leert je alles over het maken van klokken. Echte sportievelingen kunnen hun hart ophalen bij Olympiaworld waar je (tegen betaling) jouw kunsten kunt laten zien op de het officiële parcours voor de bobslee en skeleton tijdens de Olympische Winterspelen van 1964 en 1976. De baan heeft een lengte van 1270 meter en een hoogteverschil van 100 meter. Tijdens jouw Olympische run kom je maar liefst 14 bochten tegen die tot zeven meter hoog zijn.

 

Cultuur

Innsbruck is, met ruim 40 000 studenten, een echte smeltkroes van culturen, cultuur staat dan ook hoog in het vaandel. Dat komt onder andere door de vele plaatselijke muziekkapellen en schutterijen die, net als hier, terugkijken op een lange geschiedenis. Door het sterke verenigingswezen is dit in Innsbruck ook terug te zien in de vele kerkelijke feesten. De inwoners van Innsbruck zijn overigens ook dol op carnaval en de echte carnavalist moet zeker een bezoek brengen aan carnavalsmuseum Noaflhaus tijdens een culturele skivakantie Innsbruck

Wanneer je de stad in december bezoekt mag een bezoek aan de Kerstmarkt in de Innsbrucker Altstadt zeker niet ontbreken. De geur van gebak en glühwein wordt ondersteund door sfeervolle kerstmuziek binnen de gedecoreerde Altstadt.

Check de foto’s uit Innsbruck.