Kappl

Oostenrijk zorgt voor een stabiele coronasituatie, met maatregelen die blijk geven van de nodige verantwoordelijkheidszin. Daardoor kun je onbezorgd en volop van je vakantie genieten. Van de heenreis tot de Covid-maatregelen: dit zijn de 5 belangrijkste dingen die je moet weten voor je op vakantie naar Oostenrijk vertrekt.

 1. Gerichte beschermingsmaatregelen tegen Covid-19
  In Oostenrijk zijn talrijke beschermingsmaatregelen van kracht om een tweede golf en een nieuwe lockdown te vermijden.

Zo geldt er een mondmaskerplicht in alle publiek toegankelijke binnenruimtes – zoals winkels, musea en kappers. Daarbij is in het openbaar vervoer, inclusief kabelbanen, het dragen van een mondmasker ook verplicht.

Shop Lokaal

Naast deze algemene Oostenrijkse regels kunnen bijkomende regionale maatregelen.

Hier lees je alles over de maatregelen die in Oostenrijk van toepassing zijn!

 1. Alles over je heenreis naar Oostenrijk
  De buitengrenzen zijn geopend, en dus zijn we blij gasten te kunnen verwelkomen uit andere landen. Op dit moment mogen gasten uit de meeste Europese landen, en ook enkele landen buiten Europa zonder beperkingen reizen.

Hier vind je gedetailleerde informatie over heenreis en doorreis.

 1. Onze specialiteit: gastvrijheid met verantwoordelijksheidszin
  In juli is het programma gestart voor overkoepelende tests in de toerismesector. De Oostenrijkse regering biedt de medewerkers uit de gehele toerismesector aan zich op regelmatige basis te laten testen. Die tests van werknemers van hotelbedrijven en restaurants vinden plaats op vrijwillige basis, de Oostenrijkse overheid betaalt de kosten. Door de tests kunnen mogelijke gevallen snel opgespoord worden en kunnen snel de juiste maatregelen worden genomen.

Hier vind je meer info over het verloop en de omvang van de tests.

4. Bezienswaardigheden en recreatiecentra zijn open
Na het einde van de lockdown opende Oostenrijk stap voor stap opnieuw zijn toeristische infrastructuur. Restaurants, hotels, culturele instellingen, bezienswaardigheden en recreatiecentra kijken uit naar je komst. Op bepaalde plaatsen gelden beschermingsmaatregelen. Zo gelden afstandsregels en zijn er beperkingen op de capaciteit in zwembaden, en moet je in musea een mondkapje dragen. Ook de Oostenrijkse kabelbanen voeren je met respect voor alle veiligheidsmaatregelen comfortabel de berg op.

Informeer je vóór je bezoek over de regels en de openingstijden van elke attractie of bezienswaardigheid.

 1. Met deze app hou je alles goed in de hand
  Als een van de eerste landen in Europa heeft Oostenrijk een app ontworpen om infecties snel op te sporen en besmettingen tegen te gaan. Sinds maart 2020 is de Stop Corona-app al 800.000 keer gedownload. De app beantwoordt aan de privacy-procedures voor contactonderzoek. Zo kunnen we de coronabesmettingen een halt toeroepen, en tegelijk de persoonlijke levenssfeer beschermen.

Ook als je niet in Oostenrijk woont, kun je de app downloaden in de App Store of Play Store.

Meer info over de Stop Corona-app vind je hier.