De beste hotels voor families met kleine kinderen

de beste hotels voor families met kleine kinderen
Family fun (c) OT Menuires

Kinderen zijn overal welkom, maar sommige wintersportbestemmingen doen net dat ietsje meer om kids en ouders goed te ontvangen. Een aantal Alpenlanden heeft er zelfs een keurmerk voor bedacht om de beste hotels voor families met kleine kinderen aan te duiden. Wanneer je op ziet tegen een lange autorit met de kids kunnen spelletjes voor in de auto de oplossing zijn.

De beste hotels voor families met kleine kinderen

Frankrijk: Famille Plus Montagne
Het label ‘Famille Plus Montagne’ wordt toegekend aan Franse dorpen die beantwoorden aan de gestelde vereisten rond thema’s als onthaal, activiteiten, erfgoed en milieu, accommodaties, vervoer en veiligheid.


Zwitserland: Family Destination
Van A tot Z georiënteerd op kinderen en families. Daar moeten vakantiebestemmingen die dit keurmerk dragen aan voldoen. Infrastructuur, belevenissen geschikt voor gezinnen en extra diensten worden uitgebreid onder de loep genomen.

Oostenrijk: Kinderhotels
Skigebieden in Oostenrijk werken veel met Nederlandstalige skileraren. Aan de hand van smiley’s worden kinderhotels beoordeeld op hun kindvriendelijkheid. Het keurmerk bestaat al meer dan 20 jaar en de hotels worden geregeld door mysterygasten bezocht.

Duitsland: Familotels
In Duitsland bieden de ‘familiehotels’ net dat ietsje meer voor gezinnen. Ze liggen vaak vlakbij de piste, hebben familiekamers, activiteiten voor kinderen (’s avonds en overdag) of een ‘kinderbuffet’. Familotels vind je ook in Hongarije, Zwitserland en Oostenrijk.