Home Nieuws De langste skipistes in Frankrijk

De langste skipistes in Frankrijk

0
De langste skipistes in Frankrijk
Sarenne (c) Laurent Salino

Zwaar ademen, een verhoogde hartslag, brandende kuiten… en dan toch weer die skilift in om de volgende afdaling in te zetten. Uitrusten kan immers prima wanneer je weer in de lift zit. Herken jij jezelf in deze omschrijving? Dan wachten de langste skipistes in Frankrijk op je. En zoeken hoeft niet meer want wij zijn op onderzoek gegaan.

De langste skipistes in Frankrijk – gas geven op de lange latten

Sarenne (Alpe d’Huez)


Van Pic Blanc (op 3300 meter) naar Alpe d’Huez (op 1860 meter) daal je af over de Sarenne, die uit twee delen bestaat. De afdaling van 16 kilometer begint vrij steil en wordt gevolgd door een langer vlakker stuk. Wanneer het steilste zwarte stuk aan het begin niet aan jou besteed is kun je vanaf de top ook via Marmottes 3 op het langere vlakkere stuk geraken.

Aiguille Rouge (Les Arcs)

Deze rode naald heeft een lengte van 8 kilometer maar tijdens die 8 kilometer daal je wel ruim 2000 meter af. Het eerste deel voert je over een zwarte piste, waarna je (volgens officiële classificatie) op een rood gedeelte uitkomt. Vergis je echter niet, want de rode piste vergt genoeg skikwaliteiten. De afdaling is enorm geliefd en daarom geniet je vroeg op de dag van de beste pisteomstandigheden.

Aiguille Rouge, Les Arcs (c) pittWEBB

Cascades (Flaine)

De langste blauwe piste in Europa vinden we in Flaine. Vanaf de top van Les Grandes Platières ski je helemaal tot in Sixt. De 14 kilometer lange afdaling is een lust voor het oog. Je komt geen enkele skilift tegen, hebt een prachtig uitzicht en voor een korte (of langere) pauze kun je eenvoudig stoppen bij het Gers restaurant met uitzicht op het meer.

L’escargots (Val Cenis)

Lange pistes hoeven niet altijd steil en zwart te zijn want in Val Cenis treffen we een piste aan die niet alleen behoort tot de langste skipistes in Frankrijk maar zelfs de langste groene skipiste van Europa is. Deze ´slakkenafdaling´ voert je over 10 kilometer tussen pijnboombossen en geeft je de kans om even heerlijk te ontspannen als skièr. Dat laatste geldt niet voor snowboarders, want doordat het laatste gedeelte heel vlak is heb je kans dat je je achterste binding af en toe even los komt te maken.

Aiguille du midi (Chamonix)

Met, je leest het goed, ruim 20 kilometer treffen we de langste skipiste van Europa aan in Chamonix. De Aiguille du midi voert je naar Chamonix door de Vallée Blanche en tijdens de afdaling geniet je van prachtige uitzichten op onder andere de Mont Blanc. De ongeprepareerde route gaat door een indrukwekkende gletsjerwereld en is dan ook niet voor iedere skiër te doen.

Check zeker ook de volgende artikelen:

De langste skipistes in Oostenrijk

De bekendste zwarte pistes in Oostenrijk

De gevaarlijkste skipistes in de Alpen