Chamrousse - BronWinterTrex
Chamrousse - Bron: WinterTrex

Ervaar jij ook altijd stress bij de zoektocht naar een mooie wintersportvakantie? Je weet niet precies welk skigebied geschikt is, hoe groot het is, of het kindvriendelijk is, of je er ook goed kunt snowboarden en of je er in gezellige hutten volledig uit je dak kunt gaan. Antwoorden op dergelijke vragen vind je in ons overzicht van de mooiste, grootste, beste en hoogste skigebieden.

Bij ons vind je de beste skigebieden van Oostenrijk, bijvoorbeeld Sölden of Hochzillertal, van Frankrijk, bijvoorbeeld Les 3 Vallées dat overigens het grootste samenhangende skigebied ter wereld is, of van Zwitserland met onder andere het skigebied Davos Klosters Mountains.

Maar ook als je vader of moeder van een gezin bent en je kinderen eigenlijk geen ervaring op de latten hebben, kan je bij ons terecht voor het perfecte skigebied. Bij ons vind je gebieden die zeer vriendelijk zijn voor gezinnen en voor beginners. Je kunt dan het beste een skivakantie boeken in onder andere Kitzbühel in Oostenrijk, Chamrousse of Valfréjus in Frankrijk, maar ook Bad Hindelang en Garmisch-Partenkirchen in Duitsland liggen in of in de buurt van zeer gezinsvriendelijke skigebieden.

Daarnaast vind je op onze pagina allerlei interessante weetjes. Bijvoorbeeld dat er in België ongeveer 668.500 skiërs zijn op een wereldwijd totaal van maar liefst meer dan 125.000.000 skiliefhebbers. Deze fans skiën natuurlijk het liefst op de zogenaamde ‘champagne-powder’, de zeer zachte en droge sneeuw. Die sneeuw valt vaak uit een typische sneeuwwolk van 100 x 100 x 100 meter groot, die net zoveel weegt als twee dikke olifanten.

Vanzelfsprekend ski of snowboard je het liefst op natuurlijke sneeuw. Maar met de klimaatveranderingen van tegenwoordig weet je het maar nooit. Daarom kan in Zwitserland 49% van de pistes worden besneeuwd, in Oostenrijk is dat maar liefst 60%. Tip: boek eens een vakantie in een gletsjerskigebied. Daar kan je altijd terecht, of het nu winter of (vroege) zomer is.

Sölden WinterTrex
Sölden – Bron: WinterTrex

Waar die gletsjerskigebieden zich dan bevinden, vind je onder ‘Hoogste skigebieden’. Daar zie je dat in Oostenrijk vier skigebieden boven 3.200 meter liggen en deze ook vrijwel allemaal over een gletsjer beschikken. In Frankrijk zijn dat er maar liefst vijf, waaronder ook het populaire skigebied Les 2 Alpes met overigens uitstekende après-skimogelijkheden. Nu we toch het onderwerp ‘Après ski’ bespreken, op onze pagina vind je ook de hotspots waar je het best en langst kunt feesten. In Oostenrijk kan dat bijvoorbeeld in de wereldbekende plaatsen Sölden en Kitzbühel en in Duitsland onder andere in het skigebied Garmisch-Classic, waarin je ook de Zugspitze vindt (de hoogste berg van het land).

Tenslotte kan je ook zien waar de wereldbekende beroemdheden hun vakantie in de sneeuw doorbrengen. Kitzbühel in Oostenrijk is bijvoorbeeld populair onder zangers als Madonna en Robbie Williams, Lech is hét vakantieoord voor de Nederlandse koning en koningin. In Zwitserland kan je met wat geluk nog meer koninklijk bloed tegenkomen, bijvoorbeeld in St. Moritz de Zweedse Koninklijke familie of in Davos de Britse. In St. Moritz vind je sowieso meer beroemdheden, want ook de Amerikaanse president komt hier graag.