Diedamskopf
Diedamskopf

Naast Sonnenkopf bevat Vorarlberg nog een tweede skigebied, de Diedamskopf. In dit gebied kan je naar het hoogstgelegden bergstation in het Bregenzerwald geraken.

Modern skigebied

Hoewel Diedamskopf start op 850 meter, kan je tot aan 2060 meter hoogte geraken, waar dit bergstation te vinden is. Diedamskopf is tevens een heel modern skigebied en met de mooie omgeving en het heel toeristische aanbod van Bregenzerwald een uitgelezen locatie om uw wintersportvakantie door te brengen. Het aanbod is fantastisch met heel veel afdalingen die vooral voor de sportievere skiërs of snowboarders bedoeld is. Minder ervaren wintersporters hebben ook keuze geniet uit minder steile en uitdagende pistes. In totaal vind je hier een veertigtal kilometer aan geprepareerde pistes terug. Deze zijn bereikbaar door negen moderne skiliften. De freestylers en snowboarders kunnen terecht in een funparkt, waar ook minder ervaren freestylers een tric kunnen uitproberen. 


Het gebied trekt vooral meer ervaren skiërs aan omwille van de mogelijkheden. De langste afdaling van dit gebied is maar liefst tien kilometer lang en neemt je mee tot in het dal. Deze regio, iets ten noorden van de Arlberg,  is heel sneeuwzeker. 

Heel kindvriendelijk

Het aanbod aan meer eenvoudige afdalingen is weliswaar niet gigantisch groot, maar in combinatie met het heel mooie kinderland maakt het van Diedamskopf een heel kindvriendelijk ski- of snowboardgebied. Het kinderland is te vinden bij het dalstation aan de gondel. Wanneer de kids dan toch iets hogerop willen gaan glijden, dan wordt hun geduld in elk geval niet op proef gesteld door lange wachtrijen. Diedamskopf is nooit enorm druk, wat ervoor zorgt dat het aangenaam skiën of snowboarden is van de ene piste naar de andere. 

Na een dagje vol lef van steile pistes knallen is er keuze te over om de adrenaline tot rust te brengen met een droogje en een natje. Geen super uitgebreid après-ski aanbod, maar wel tot rust komen in een heel gezellige en gemoedelijke sfeer tussen de heel erg mooie bergomgeving.