Dolomiti Superski
Dolomiti Superski

De grootste skiregio ter wereld, dat is Dolomiti Superski. Met twaalf skigebieden, 1200 pistekilometers en 460 skiliften aan de zuidoostkant van de Alpen baadt Dolomiti Superski in de superlatieven.

Unesco-werelderfgoed

Middenin de Dolomieten, in Unesco-werelderfgoed, krijg je alle skigebieden van Dolomiti Superski. De twaalf verschillende skigebieden bieden voor elke wintersporter een fantastische keuze. In het noorden van Zuid-Tirol vind je Eisacktal, Kronplatz en de Sextner Dolomieten met de beroemde ‘Drei Zinnen/Tre Cime di Lavaredo. Centraal in Dolomiti Superski liggen Val Gardena, Seiser Alm, Alta Badia en Arabba. Ten zuiden krijg je de skigebieden San Martino di Castrozza, Fleimstal, Obereggen en Civetta. Centraal in de Dolomiti Superski liggen de gebieden Val Gardena, Seiser Alm, Alta Badia en Arabba. Deze gebieden zijn dankzij snelle en moderne liften op elkaar aangesloten en bieden zo toegang tot de wereldberoemde Selle Ronda. Cortina d’Ampezzo, Val di Fiemme en Carezza Ski tenslotte liggen aan de buitenkant van Dolomiti Superski.


Afwisselende vakantie

Dolomiti Superski en zijn twaalf regio’s hebben zich helemaal georganiseerd voor een uitstekende en afwisselende wintersportvakantie. Zowel families als vergevorderde skiërs en snowboarders worden hier verwend met een bijzonder ruim en gevarieerd aanbod. En wat meer is, de twaalf skigebieden in Dolomiti Superski zijn toegankelijk met slechts één enkele skipas. Dolomiti Superski beschikt verder over prima kunstsneeuwinstallaties. Van december tot april wordt winterpret gegarandeerd om meer dan duizend kilometer pistes. Ruim driehonderd pistebullys staan overigens paraat om de pistes in uitstekende staat te houden.

Gezellige berghutten, heerlijke en eerlijke Italiaanse gastronomie, mooie hotels en gastenverblijven, Dolomiti Superski biedt het allemaal en dat gepaard met een tikje Italiaanse flair en charme. Accommodatie vind je in alle comfort- en prijsklassen, vaak vergezeld met een aanbod speciaal op kinderen en families gericht. En ach ja, de zon speelt hier overigens wel heel erg vaak een hoofdrol. Veel mooier, groter en afwisselender zal je het niet gauw vinden.