lees wintersportgids 2018/2019 online

Een topwinter was het vorig jaar voor de sneeuwliefhebber. Een dikke laag in september, bergen sneeuw tijdens de vakanties, een Siberisch koude krokusvakantie en zelfs een halve meter sneeuw… in mei. Dat in combinatie met een flinke dosis zon maakten er een onvergetelijk seizoen van. Eentje waar we dit jaar alleen maar van kunnen dromen? Hopelijk niet. Die paar jaar in mineur hebben ons – en de hele wintersportwereld – alleen maar meer zin doen krijgen. Zin in meer sneeuw en meer inspiratie.

Dat eerste kunnen we niet garanderen. Maar dat laatste vind je volop in de uitgave van WintersportGids, en natuurlijk op Wintersportgids.be en onze Facebookpagina, waar we je het hele seizoen op de hoogte houden van wat er reilt en zeilt in die witte wereld. In dit nummer beginnen we met het laatste nieuws uit de zo bekende Alpenlanden: Frankrijk, Zwitserland, Duitsland, Italië en Oostenrijk. Maar we hebben nog meer leuks in petto! Zo trok Kurt naar Colorado, proeven we streekgerechten uit de Savoie en verhalen we over de sneeuwpoppen van Brussel in 1511.

Shop Lokaal

Een duurzamere wintersport is ook een hot item. Verschillende gebieden nemen zelf de nodige initiatieven: ze investeren onder meer in energie- en waterbesparende maatregelen, kiezen voor zonnepanelen of een autovrije kern… Maak kennis met enkele schoolvoorbeelden en acht van de mooiste autovrije skigebieden in de Alpen.

Om het allernieuwste wintersportmateriaal te kunnen keuren, trokken we naar ISPO Munich, dé internationale sportindustriebeurs. Een uitgebreid verslag vind je op onze website. In dit nummer vatten we de belangrijkste trends samen en laten we enkele specialisten uit de industrie aan het woord. Ook geven we een vrijwel compleet overzicht van wat je op de Belgische markt aan ski’s en snowboards kan vinden voor 2018/2019. Heb je een leuk product gezien, dan kan je via onze online store locator meteen terugvinden in welke winkel dat merk te koop is. Makkelijk, toch?

Tot slot ook aandacht voor families. Jong geleerd, is immers oud gedaan. Maar hoe gaat dat eigenlijk in zijn werk, skiën met kleine kinderen? We vroegen het een ‘ervaringsdeskundige’ en Sneeuwsport Vlaanderen. Zoals je van ons gewend bent zijn alle artikelen ook online te bekijken. We wensen je veel leesplezier. En opnieuw een topwinter!

Names het hele WintersportGids-team,

Anton de Groot
Uitgever WintersportGids

Vragen, opmerkingen, complimenten of wil je zelf een interessant verhaal of knappe foto’s kwijt? Dan horen we dat uiteraard graag per mail (info@wintersportgids.be).

PS: Al Facebook-fan of ingeschreven op onze nieuwsbrief? We hebben weer tal van winacties in de planning staan. Zo blijf je steeds op de hoogte!