In een nieuwe dynamische wereld blijft één ding duidelijk – gepassioneerde skiërs willen hun kostbare vrije tijd in de bergen doorbrengen. Een snelle skitrip is de ultieme manier van plezier. Met het oog op de snel veranderende reisvoorschriften is alles wat het bereiken van dat doel kan vergemakkelijken van onschatbare waarde. Elan levert dan ook een grote stap vooruit, met de nieuwe Elan Voyager: ‘s werelds eerste opvouwbare allmountainski.

Eerste opvouwbare ski is een gamechanger

Elan Voyager 's werelds eerste opvouwbare ski - opgevouwen

De Voyager is gemakkelijk te vervoeren; of het nu in de auto, trein of het vliegtuig is. De ski is eenvoudig en snel mee te nemen in zijn op maat gemaakte tas. Ondanks dat de ski zo ruimte-efficiënt is, doet de Voyager alles wat een veeleisende skiër maar wil, zonder ook maar iets aan prestatie in te leveren. Simpel gezegd, het is een gamechanger.


Elan loopt al 75 jaar voorop op het gebied van innovatie in de ski-industrie. De technologie die in de Voyager verwerkt is, tilt dit naar een nog hoger niveau. Het ontwerpteam heeft verschillende jaren besteed aan het finetunen van de Voyager om ervoor te zorgen dat deze het niveau van excellentie levert waar Elan bekend om staat.

Elan Voyager 's werelds eerste opvouwbare ski - opvouwen

Het resultaat is een ski waarmee je het wachten aan de bagageband of de saaie rij in de verhuurwinkel kunt omzeilen. Een ski die het toelaat te carven op geprepareerde pistes, door poeder te zweven, moguls aan te vallen – en dan in de achterbak van je auto te leggen met genoeg ruimte voor je andere bagage.

Het geheim van deze nieuwe ski

Het geheim van de Voyager is de revolutionaire Connect-technologie van Elan, die gebruikmaakt van een zeer geavanceerd vierassig mechanisme dat de ski bij het vouwgewricht aan elkaar verbindt en afdicht. Dit kenmerk, gecombineerd met een met koolstof versterkte verbindingsplaat, dient als ondersteunend draagplatform. De twee componenten werken samen om torsiestijfheid te bieden voor superieure ski-prestaties, maar zorgen er ook voor dat de ski kan worden opgevouwen tot een compact, gemakkelijk te vervoeren pakket dat voldoet aan de vereisten voor ruimbagage.

De Voyager beschikt ook over de Amphibio-technologie, een revolutionair ski-ontwerp dat zowel rocker- als camber-profielen integreert in speciale linker- en rechterski’s. De camber binnenrand zorgt voor precisie, kantengrip en stabiliteit, terwijl de rocker buitenrand vergevingsgezind is en zorgt voor geleidelijke overgangen. Ten slotte garanderen de gelamineerde Woodcore- en RST-sidewalls maximale grip van boven- tot onderkant.

Lengtes en verkrijgbaarheid

Elan Voyager 's werelds eerste opvouwbare ski - 3 maten

De Elan Voyager is beschikbaar in beperkte oplage vanaf 1 februari 2021. Het pakket bevat Voyager ski’s, bindingen, stokken en een op maat gemaakte tas voor in totaal € 1499,95. Ook als losse ski verkrijgbaar. The Voyager skitas is ‘s werelds meest compacte ski-tas (100 x 26 x 16 cm.

Specificaties & Dimensies

  • 160cm (gevouwen tot 87cm) 127/78/110 width / 12.6 radius
  • 166cm (gevouwen tot 89cm) 127/78/110 width / 13.7 radius
  • 172cm (gevouwen tot 93cm) 127/78/110 width / 14.9 radius

#alwaysgoodtimes

www.elanskis.com/nl