Ellmau
Ellmau

Ellmau is één van de negen dorpen in de SkiWelt Wilder Kaiser-Brixental en tevens het grootste, gelegen op 820 meter en met een kerkje dat kenmerkend is voor dit dorp. Je kan met de kabelspoorweg naar Hartkaser, de berg die boven het dorpje uittorent. 

Ellmau ligt in het grootste aaneengesloten skigebied in Oostenrijk. Met 90 heel moderne liften wordt maar liefst 279 kilometer aan pistes met elkaar verbonden. Dertien kilometer hiervan is verlicht waardoor je ook nachtelijke avonturen kunt beleeven niet enkel op de ski’s of snowboards maar ook op de rodel met dank aan elf kilometer verlichte rodelbanen. Dit gebied heeft reeds een aantal prijzen ontvangen. Het gebied telt ook tachtig restaurants en hotels. In de SkiWelt Wilder Kaiser – Brixtental is er voor iedereen iets te vinden. Nadeel is de eerder lage ligging, met het hoogste punt van de SkiWelt net geen 2000 meter moeten de sneeuwkanonnen soms overuren draaien. 


Alle faciliteiten

Ellmau zelf omvat alle faciliteiten die wintersportgasten mogen verwachten. Van hotels tot sportgelegenheden. Maar het is zijn eigen karakter en gezelligheid hierdoor niet verloren. Voor beginnende skiërs of snowboarders liggen er tal van oefenliftjes vlakbij het dorp zelf. De vele en uitstekende skimogelijkheden omvatten ook een dalafdaling tot in het dorp. Maar ook wandelaars komen aan hun trekken met tal van thema’s waarrond de wandelroutes gebouwd zijn. Zelfs golfen is een sport die hier beoefend kan worden. Het Kaiserbad trekt dan weer de zwemfanaten. Met een glijbaan van 92 meter, een binnenbad én een verwarmd buitenbad is dit een feest voor de kinderen, terwijl de ouders misschien eerder zullen kiezen voor een zalige sauna of een bezoek aan het beautycentrum. Voor de jeugd biedt Ellmau een levendige aanblik wanneer je ’s avonds door de dorpsstraat flaneert. Gezellige cafés en bars zijn aanwezig met daarnaast ook tal van leuke hotels en uitgaansfaciliteiten. 

Shop Lokaal