Engelberg
Engelberg

Brunni en Titlis vormen samen het gevarieerd wintersportgebied, Engelberg. Een gratis skibusdienst verzorgt elke tien minuten de verbinding tussen deze twee deelgebieden. Het dorp Engelberg is gemakkelijk te bereiken en het is gelegen in een heel mooie Centraal-Zwitserse omgeving.

Mooi dorpje

Het dorp is gebouwd rond het Benediktijner klooster en het centrum is voor een groot deel autovrij gehouden. Dit twaalfde eeuws dorpje is ondertussen uitgegroeid tot een heel modern ski – en snowboardgebied en door de gemakkelijke bereikbaarheid heel populair bij wintersporters van over de gehele wereld.

Titlis en Brunni

Aan de voet van de berg de Titlis kan je genieten van winterse afdalingen van Brunni tot Jochpass. Je kan stijgen tot aan 3020 meter hoogte en de afdalingen brengen je tot aan 1600 meter (het laagste punt van het gebied). De tocht naar boven is de moeite waard door een gondellift die om zijn eigen as draait. Deze Rotair brengt je tot helemaal boven. Er zijn dan ook afdalingen van maar liefst 12 kilometer lengte waar je kan genieten van de sneeuw en het fantastische panorama. De hoogte zorgt voor de sneeuwzekerheid en dit is samen met de variatie aan afdalingen de reden voor de populariteit van het gebied. De Rotegg-piste is een beruchte, heel zware, afdaling die de meer ervaren skiërs of boarders aantrekt. Voor de minder gevorderde wintersporters is Brunni, het meer zonnige gedeelte ook, meer aangewezen met een groot aanbod aan gemakkelijkere pistes. Om naar Brunni te gaan neem je in het middelstation de kabelbaan. Ook Kinderen kunnen zich hier uitleven. Engelberg trekt ook veel freeride bezoekers aan. Het aanbod aan offpiste mogelijkheden is voldoende groot om ook deze avonturiers een fantastiche wintersportvakantie te bieden. Voor de freestylers is er een leuk funpark beschikbaar met twee halfpipes. Er is ook een aantal loipes om langlaufers tevreden te houden en ook de wandelaars komen zeker aan hun trekken. 

Naast het wintersportgebeuren (je kan er ook schaatsen of sleeën) is een bezoekje aan het klooster of de ijsgrotten ook een mooie uitstap waard. Meer sportieve alternatieven vind je in het zwembad. Keuze genoeg om zowel ‘s middags (op de berg Titlis bijvoorbeeld) of ‘s avonds uit eten te gaan. Met maar liefst twee supermarkten kan je ook gemakkelijk beslissen om in uw accommodatie zelf te koken. Maar zowel de restaurants als de supermarkten zijn vrij prijzig. Voor de après-ski kan je ook kiezen uit tal van cafés en bars. Er is ook een bioscoop aanwezig en uiteraard ook een discotheek voor de jeugd.

DELEN
Vorig artikelCrans Montana
Volgend artikelArosa Lenzerheide