sneeuwzekere skivakantie in Val d’Isere
Val d'ISère ©OT Val d'Isère

Misschien zegt de naam Espace Killy je niet zo enorm veel, maar wanneer we je vertellen dat het eigenlijk de verzamelnaam van de dorpen Tignes en Val d’Isère is, dan gaat er meer dan een lichtje branden. Vernoemd naar de legendarische Franse skiër, Jean-Claude Killy, is Espace Killy een groot en belangrijk skigebied in Frankrijk. Jean-Claude Killy boekte zijn belangrijkste successen in het gebied en is nog altijd een belangrijke ambassadeur van Espace Killy.

Troeven

Groot, enorm gevarieerd en sneeuwzeker, dat zijn de voornaamste troeven waarmee Espace Killy kan uitpakken. Maar daar blijft het natuurlijk niet bij. Moderne liften en uitstekende voorzieningen maken van Espace Killy een uitstekend skigebied. Driehonderd kilometer pistes is zelfs voor de meest geoefende skiër of snowboarder een vette kluif. Elke dag een andere piste ontdekken, is dan ook geen enkel probleem. Afhankelijk van het weer kan je zelfs je skidag zo plannen dat je steeds in het zonnetje (of voor de poederliefhebbers, in de schaduw) kan skiën of snowboarden. Deel je skidag verstandig in en je kan bovendien de grootste drukte op pistes en aan liften vermijden. Die liften zijn overigens snel en modern. Beide dorpen liggen erg hoog (Val d’Isère op 1850 meter, Tignes op 2100 meter) en de aanwezigheid van de gletsjers maakt dat je ook in de zomer in Espace Killy latten of board kan aanbinden. Door de ligging sneeuwt het ook erg regelmatig in Espace Killy wat het dan weer een sneeuwzeker gebied maakt.

Variatie
Tignes  is puur praktisch gebouwd voor wintersport. Val d’Isère daarentegen is een charmant en authentiek bergdorp waar het heerlijk flaneren en winkelen is. Afdalingen voor iedereen, pistes in elke moeilijkheidsgraad, dat is wat Espace Killy zo groots maakt. Wil je ’s avonds doodmoe en uitgeput van een hele dag knallen doorheen een prachtig gebied gelukzalig onder de dons kruipen, dan zit je hier aan het juiste adres. Tips voor de geoefende wintersporter: Face de Bellevarde, Vallon de Sache en Mur de Solaise, dat zijn pittige uitdagingen. Ook beginners hoeven echter niets te vrezen. Op het zonnige Front de Neige in Tignes vind je voldoende eenvoudige pistes. Even geen zin in skiën of snowboarden? Geen probleem, in Espace Killy is er steeds wel iets te doen. Grote evenementen voor freestylers of freeriders, wellness, heerlijke restaurants, bioscoop, … je zegt het maar.

DELEN
Vorig artikelAlpe d’Huez – Grand Domaine
Volgend artikelLe Grand Massif