Evy Poppe wint in Crans Montana en bereidt zich voor op Container Cup en Europa Cup Big Air in Davos
(c) Foto van Maarten Avonds. Maarten is de coach van Evy Poppe

Evy Poppe, de beloftevolle Belgische snowboardster die vorig jaar de Olympische Jeugdspelen won, beklom vorig weekend de bovenste plank op het podium na een verdiende 1e plek op haar eerste Europa Cup-wedstrijd van het seizoen in het Zwitserse Crans-Montana. Nu zijn haar ogen gericht op de Container Cup en de Europa Cup Big Air in Davos.

De Container Cup 2021

De Container Cup? Nee, dat is geen snowboardwedstrijd waar we nog niet van hadden gehoord, maar een Vlaams sport- en realityprogramma op VIER en Play Sports gepresenteerd door Pedro Elias en Wesley Sonck. In 2021 volgt het tweede seizoen, waarin dus ook snowboardster Evy Poppe te zien zal zijn.


Het concept is simpel. In een metalen container van 12 bij 2,2 meter leggen topsporters en bekende Vlamingen een compacte zevenkamp af. Dat doen ze individueel. De container wordt tot voor hun deur gereden. Wie aan het einde van de uitzendingen de beste totaaltijd neerzet, wint. De opnames voor het seizoen 2021 starten op 10 februari.

Europa Cup Big Air in Davos

Een volgende uitdaging is dus de Europa Cup Big Air in Davos, Zwitserland. Geen onbekend terrein voor Evy, want vorig jaar kaapte ze ook hier de eerste plek weg, wat haar toen 260 FIS-punten opleverde. Ze won het toen van de twee Franse dames op plaatsje twee en drie, Lucie Silvestre en Thalie Larochaix.

Maar eerst krijgt Evy nog even ‘rust’ in Zelzate, waar ze deze week in quarantaine is. Niet makkelijk voor een topsportster die fit moet blijven. En al helemaal niet als alle ogen gericht zijn op Peking 2022 of Milaan 2026! Want dat is en blijft Evy’s ultieme droom: de Olympische Winterspelen.

Blij verrast

De papa van Evy, Kenneth Poppe, was blij verrast met Evy’s podiumplek in op de Europa Cup in Crans-Montana, vertelde hij het Laatste Nieuws. “Het waren zeer moeilijke omstandigheden. Door het slechte weer en corona had Evy weinig of geen trainingsruns, maar tijdens de wedstrijd ging het verbazend goed. Het doet deugd haar nog eens op het hoogste schavotje te zien.”