First Eagle Glider in Zwitserland
First Eagle Glider (c) Jungfrau Region Grindelwald Tourismus

Velen zeggen dat vogels het ultieme gevoel van vrijheid beleven en de First Eagle Glider in Zwitserland biedt jou de kans om dit gevoel zelf te ervaren. In Grindelwald neemt de First Eagle Glider je in zijn klauwen waarna je een ongekende vlucht tussen de gondelstations van Schreckfeld en First maakt.

First Eagle Glider in Zwitserland

Er zijn wel een aantal voorwaarden en beperkingen om gebruik te kunnen maken van de Eagle Glider, maar dat is ook wel logisch. Je vliegt namelijk met een snelheid van 72 kilometer per uur omhoog. De afdaling gaat nog een stuk rapper, met zo’n 83 kilometer per uur. Tijdens de 800 meter lange vlucht geniet je van panoramische uitzichten maar een rit met de First Eagle Glider in Zwitserland is dan ook niet voor iedereen weggelegd. Je dient minimaal tien jaar te zijn en een lengte van 130 centimeter te hebben om mee te mogen vliegen met de adelaar. 

Wanneer je al in het bezit bent van een geldig bergbaanticket kost een retourvlucht met de Glider CHF 29,-. Wanneer je geen bergbaanticket hebt kun je een retourvlucht aanschaffen voor CHF 51,-. De First Eagle Glider is vanaf 25 november 2017 het hele jaar door geopend en tickets koop je eenvoudig online via de website van de Jungfrau Region