Flachau - Martin Lugger
Flachau - Martin Lugger

In het hart van de Ski Amadé kunnen we het skigebied Flachau terugvinden. Het gehele Skigebied Amadé bestaat uit vijftal top skiregio’s en maar liefst 25 skigebieden. In totaal spreken we over 860 pistekilometers en maar liefst 270 skiliften en dit allemaal bereikbaar met behulp van één enkele skipas. 

Hermann Maier

Met een kleinere maar zeer levendige dorpskern die ingeleid wordt door één lange straat is Flachau een aantrekkelijk en modern skigebied voor skiërs en snowboarders van verschillende niveaus. Vanuit dit kleine dorp kan je het grote skigebied via drie verschillende plaatsen betreden, waardoor de liften nooit veraf zijn en het stappen op ski’s beperkt kan blijven. De tijd die je in de lift doorbrengt is door hun snelheid ook vrij beperkt. Maar op de pistes vind je dan weer vrij veel volk terug omwille van de populariteit van het gebied. Hermann Maier, een groot kampioen, is afkomstig uit Flachau. De ouders runnen de lokale skischool die dan ook zijn naam draagt. De naar hem genoemde wereldbekerafdeling is zeker een hoogtepunt van het gebied. 


Naast de talloze pistes voor skiërs en snowboarders beschikt het gebied ook over een uitgebreid loipenetwerk voor langlaufers en enkele funparken voor snowboarders en freestylers. Maar de snowboardfanaten kunnen nog beter terecht in het 1,5 kilomoter lange Absolut Park te Flachauwinkl. Hier kan je je uitleven op de Railcombo, een Halfpipe, de Jibline of de Kickerline. Nadien kan je gaan chillen in het naburige Chill House. De langlaufers kunnen zich uitleven op 260 kilometer loipes die door de mooie natuur lopen en sterk beroep doen op je conditie. 

Flachau combineert gezellige après-ski met meer bruisende horecazaken, maar de focus ligt ook duidelijk op het plezier gehalte na het skiën of boarden. Onderaan de pistes staan dan ook veel bars te wachten op de sportievelingen.