Flaine
Flaine

Flaine is gelegen in het Grand Massif tegen de Mont Blanc op ongeveer 2500 meter hoogte. Het is een van de grotere skigebieden in de Franse Alpen. Je vind hier pistes voor verschillende niveaus… voor skiën en snowboarden. In je ski’s stappen en vertrekken dat kan je perfect in Flaine.

Verschillende niveaus 

Je hebt hier maar liefst 146 kilometer aan pistes, dit is goed voor 64 pistes. Je hebt hier vooral rode en blauwe pistes waardoor het hier zeer goed is voor de beginnende en gevorderde skiër. In Flaine heb je een piste die maar liefst veertien kilometer lang is, dit is een blauwe piste en dus ook goed voor beginners, het is een ware ontdekking wanneer je deze piste afgaat. Niet alleen op de piste maar ook offpiste kan je in Flaine veel plezier beleven, er zijn namelijk tal van mogelijkheden om offpiste te gaan. 


Family-time

Niet alleen voor volwassenen is het hier uitstekend, ook met kinderen is het hier zeer goed. Er worden namelijk veel activiteiten georganiseerd. Ook kunnen de kinderen naar de skischool waardoor je zelf rustig het gebied kan verkennen.

Naast het skiën 

Wil je na het skiën iets anders doen? Dan zijn er heel wat mogelijkheden. Zo kan je een mooie sneeuwwandeling maken of crosscountry-tracks doen. Wil je liever iets anders dan kan je misschien een ritje maken met scooters of sleehonden? Voor meer avontuur kan je gaan paragliden. Na een lange koude dag kan je genieten van een rustgevende massage of andere faciliteiten in het wellnesscentrum.

Après-ski 

Voor een après-ski moet je hier niet zijn maar je hebt hier wel tal van lekkere bergrestaurantjes die te voet bereikbaar zijn. Ook in Flaine zelf heb je gezellige barretjes en restaurants waar je van je aanvond kan genieten. Niet iedereen is even opgetogen over de architectuur van Flaine, maar kijk je verder dan de gebouwen dan tref je een fantastisch skigebied. Het mooiste zicht op de Mont Blanc krijg je er zomaar bij.