Flumserberg-Walensee - Thomas De Boever
Flumserberg-Walensee - Thomas De Boever

De drie dorpen Bergheim, Tannenheim (1220 meter) en Tannenboden (1400 meter) vormen samen het skigebed Flumserberg, gelegen in Ostschweiz.

Goede sneeuwkwaliteit

Ook Unterterzen (425 meter) en Flums (451 meter) zijn dorpen die in dit gebied te vinden zijn. Met 65 kilometer aan ski- en snowboard pistes is het grootste skigebied dat te vinden is tussen Chur en Zürich. De 17 heel erg moderne liften verbinden mooie en goed geprepareerde pistes op een mooie hoogte. De kwaliteit van de sneeuw blijft heel lang van een hoog niveau en wanneer de volume sneeuw toch durft te slinken zijn er voldoende sneeuwkanonnen om dit te verhelpen. Sommige jaren kan je hier in november al terecht om een aantal afdalingen uit te proberen. 

Shop Lokaal

Flumserberg wordt vooral gesmaakt bij de Zwitsers zelf en een groot gedeelte van de wintersporttoeristen komen uit Duistland. Andere landen hebben dit wintersportgebied nog niet volledig ontdekt. Nochtans bevat het één van de mooiste afdalingen van Zwitserland. De Terza is een zeer mooie, uitdagende en pittige afdaling enkel geschikt voor de ervaren skiër of snowboarder. De piste wordt niet geprepareerd maar is zeker de moeite waard wanneer je voldoende ervaring hebt. Ze vertrekt in Leist, helemaal bovenaan dit gebied, en loopt door tot in Oberterzen of wanneer de sneeuwcondities het toelaten zelfs nog lager. Carve-specialisten komen heel graag naar Flumserberg om hun beste carvetechniek te showen op de hele mooie en brede pistes. 

Het Carlsberg snowpark (met halfpipe) kan het enthousiasme van tal van snowboarders en freestylers zeker temperen. En de rodelbaan is drie kilometer lang en geschikt voor kleine kinderen maar ook volwassenen leven zich hier graag op uit. Wekelijks kan je er een avond naar beneden zoeven op de sledes of met de ski’s. 

Ook voor kinderen

Door de brede pistes, is het ook voor kinderen een aangenaam gebied om te leren skiën.  Tussen Prodkam en Prodalp kan je zeker terecht met kinderen die pas leren skiën maar ook met zij die wat meer ervaring hebben. Tussen Prodkam en Tannenboden en Leist heb je leuke verbindingen, waardoor men ook heen en weer kan glijden wat de variatie groot maakt. Met de kinderen blijf je best in Tannenboden hangen om het mooie kinderland uit te testen. 

Na een dagje wintersporten of op de middag kan je genieten van het uitzicht over de Churfirsten bergketen bij een hapje in een plaatselijk restaurant in de bergen of gewoon met een drankje in één van de vele bars. 

Shop Lokaal