vijf redenen om in de lente te skiën in Frankrijk
Lenteksiën in Frankrijk © Thomas Hytte

Het ‘Collectif des Entreprises de la Montagne’ roept op tot de opening van skigebieden in februari om een ​​economische ramp te voorkomen. Het collectief vertegenwoordigd hotelvakbonden, exploitanten en belanghebbenden uit de bergen.  De sector wacht op een uitspraak van de politiek op 20 januari.

In een gezamenlijke verklaring wordt opgeroepen om de skigebieden in februari te openen, om een ​​economische ramp te voorkomen. Op tafel ligt het verzoek om vanaf 30 januari te openen en vraagt een betaling ter compensatie voor de totale stopzetting van hun activiteiten sinds december.

Shop Lokaal

“De regering heeft besloten de toegang tot skiliften op discriminerende wijze te verbieden. De gevolgen voor onze sector zijn sinds het begin van het seizoen catastrofaal. De aankomsten zijn met meer dan 70% gedaald en de omzet is met meer dan 80% gedaald. Als we niet heropenen, gaan alle berggebieden dood ”, aldus Alexandre Maulin, voorzitter van de Domaines Skiables de France (DSF).

“Als de sluiting zou voortduren, zijn de operatoren volledig voorbestemd om te verdwijnen, en door een domino-effect de hele economie van dit bergecosysteem”, benadrukt het collectief.