Fügen
Fügen

Fügen maakt onderdeel uit van het Zillertal en ligt in het deel waar het dal het breedste is. Het is tevens het eerste gebied van het Zillertal en heel goed bereikbaar (9 km van de Inntalautobahn A12).

Vanuit Fügen kan ja via via een gondelbaan naar het centrum van de Spieljoch geraken. Het gebied is een stuk rustiger dan het naburige gebied van Hochzillertal dat tegenwoordig bereikt kan worden vanuit Hochfügen, een naburig dorp van Fügen. De Spieljoch is een berg met een heel eigen karakter. De meeste afdalingen zijn roodgekleurd, maar wel doenbaar wanneer je beperkte ervaring hebt. Echte beginners gaan beter naar een skigebied met iets meer blauwe afdalingen in het aanbod. Liefhebbers van lange afdalingen tot in het dal, vinden op en rond de Spieljoch zeker een piste naar keuze. De langste afdaling bedraagt 7 kilometer en loopt van de 2050 meter hoge Onkeljoch tot in het dorp dat 1500 meter lager ligt. Met 29 kilometer pistes en slechts 8 liften is het gebied klein, waardoor de meeste wintersporters toch snel uitgekeken zijn en er toch voor kiezen op uit te wijken naar Hochfügen om zo het skigebied van Hochzillertal – Hochfügen uit te testen. Dit naburig dorpje ligt slechts 10 minuten verwijderd van Fügen. Je kan zelf rijden of de shuttlebus nemen. In Hochfügen neem je de gondelbaan tot op 2500 meter hoogte naar de Marchkopf (2501 meter). Daar vind je dan de verbinding naar een veel groter aanbod aan afdalingen in het Hochzillertal ski- of snowboardgebied. 


Voor ervaren wintersporters

Fügen trekt dan ook vooral meer ervaren skiërs of snowboarders aan die toch liever een rustige verblijfplaats verkiezen vanwaar ze toch een keuze hebben aan mogelijkheden om zich sportief te kunnen uitleven. Voor gezinnen met kinderen biedt Fügen zelf een aantal alternatieven voor de wintersport. Wanneer de kids eens een dagje iets anders willen doen, kunnen zij kiezen uit tal van activiteiten zoals muurklimmen, tafelvoetbal, gebruik van de Playstation …