Silvretta
Silvretta

Galtür en Silvretta maken deel uit van het Paznauntal, dat bestaat uit in totaal vier skigebieden waarvan Ischgl het meest gekende is en duurste is.

De Silvretta Skipas geeft je toegang tot alle vier gebieden (Ischgl, Kappl, Samnaun en See), maar je kan ook goedkopere passen kopen met beperkte toegang. Galtür ligt op 1584 meter hoogte en is hiermee één van de  hoogste wintersportdorpen van Oostenrijk. Galtür is meer dan 600 jaar oud en gebouwd in de specifieke stijl van Tirol. We tellen hier 43 kilometer pistes met daarbij ook nog eens 75 kilometer aan cross-country skiroutes. Het is daarmee niet een gigantisch groot gebied maar het biedt wel voldoende variatie voor gevorderde skiërs en snowboarders. Vooral bij de Breitspitzbahn liggen een aantal meer uitdagende pistes om te ontdekken. Minder ervaren wintersporters zullen misschien wat afgeschrikt worden door de grote hoeveelheid aan rode en zwarte pistes. Maar zij komen op de beperkte blauwe pistes en een aantal eenvoudigere rode pistes zeker ook aan hun trekken. Van hieruit kan je ook een grotere tocht maken naar Partenen in het Montafon. Toeristen die vooral de winterzon opzoeken zullen hier minder hun gading vinden.  De Ballunspitze werpt voor het grootste deel van de dag een lange schaduw die veel van de pistes uit de zon houdt. De temperatuur ligt hier dan ook vrij laag. 


Avondski

Elke woensdag kan je tussen 19u30 en  22u30 avondskiën aan de Birkhahnbahn lift. Galtür kent echter een meer negatieve connotatie door de enorme lawine die in 1999 naar beneden gekomen heeft met een enorme vernietigende kracht. Dit gebied heeft zich ondertussen hersteld en de vooruitgang van de veiligheidmaatregelen met betrekking tot lawinegevaar zorgt ervoor dat de kans op eenzelfde ramp quasi onbestaande is. Op deze hoogte is het gebied is relatief sneeuwzeker.