Gargellen
Gargellen

Het Montafon Alpendal, met tal van leuke vrijetijds- en sportmogelijkheden, telt elf dorpen en het skigebied Gargellen is daar één van. Dit gebied heeft een adembenemend landschap te bieden.

Het dorp Gargellen is het hoogst gelegen dorp in het Montafongebied en heeft een klein skigebied dat wel sneeuwzekerheid en gezelligheid te bieden heeft. Bovendien zijn de plaatselijke bewoners heel vriendelijk en leren ze je graag de omgeving kennen. Gargellen is ook een rustige oase binnen het Montafon gebied. De kern is heel gezelig maar zeker geen uitgangsbuurt. Enkele kleine bars en cafés bieden wel iets te drinken aan en ook in de hotels kan je wel aan de bar blijven plakken. Maar het is toch vooral genieten van een heel authentiek bergdorp. Sommige verkiezen om hier in het zeer oude Madrisa-hotel te overnachten, maar Gargellen biedt ook andere rustige hotels aan. Daarnaast kan je winkelen in de plaatselijke supermarkt en uw wintersportmateriaal kan je aankopen in twee winkels. Op sommige locaties kan je tot aan je deur skiën of boarden. De aantrekkingskracht is toch vooral de Madrisa-Rundtour. Deze tour brengt je over de grens naar Zwitserland.

Shop Lokaal

De meeste logeerders in de Gargellen nemen heel graag de gratis bussen naar de skigebieden van Silvretta Montafon. In tien minuten sta je aan een veel groter wintersportgebied, bereikbaar met dezelfde skipas. Deze pas geeft je toegang zowel tot het Montafon als het Brandnertal. Binnen het Montafon Alpendal is er een aantal populaire skidorpen zoals de Kristberg, Golm, en Silvretta-Bielerhöhe. Al deze dorpen samen zorgen voor een echt wintersportparadijs met uitgebreide infrastructuur en afdalingen zowel voor skiërs en snowboarders, zowel voor beginners als voor gevorderden.

Ook langlaufen kan je doen in Montafon. En sommige liefhebbers gaan hier ook voor de slee- en schaatsmogelijkheden. Maar ook wandelaars genieten van de winterwandelwegen op 2100 meter hoogte.