Home Skigebieden Familie-skigebieden Genieten van wellness in Brides-les-Bains

Genieten van wellness in Brides-les-Bains

1
Genieten van wellness in Brides-les-Bains
BRIDES LES BAINS - THERMES ET SPA SEPTEMBRE 2008 - PHOTOS STEPHANE KEMPINAIRE

Genieten van wellness in Brides-les-Bains, betekent genieten in een traditioneel Frans bergdorp gelegen in het dal van Meribel dat al jaren bekend staat om zijn thermen en speciaal vermagerend water. In de zomer komen heel wat bezoekers naar hier om een vermageringskuur te volgen. Tijdens de winter ontpopt het dorp zich tot een wintersportparadijs en wellnessoase tegen een schappelijke prijs. Dé locatie voor vrouwen die zowel aan wintersport willen doen als zichzelf willen verwennen.

Genieten van wellness in Brides-les-Bains

Brides-les-Bains is een pittoresk dorp met ongeveer 600 inwoners waar een gemoedelijke en vriendelijke sfeer hangt. In 1992 diende Brides-les-Bains als toevluchtsoord voor de bezoekers en deelnemers die even weg wilden van de drukke Olympische Winterspelen in Albertville. Sindsdien heeft het resort zich verder ontwikkeld als wintersportvakantieoord. Brides-les-Bains staat via de gondelbaan l`Olympe in directe verbinding met Meribel en van hieruit ontdekken wintersporters het grootste skigebied ter wereld, Les Trois Vallees.


BRIDES LES BAINS - THERMES ET SPA SEPTEMBRE 2008 - PHOTOS STEPHANE KEMPINAIRE
Genieten van wellness in Brides-les-Bains

Vermagerend bronwater

Door een aardverschuiving begon in 1818 het speciale bronwater te stromen. Dokter Hybord was de eerste die het water analyseerde en ontdekte dat het een genezende kracht had. In de loop van de 19e eeuw werd het thermale water gebruikt om allerlei aandoeningen en ziektes te behandelen. Later kwam men er achter dat het water een wondermiddel was om af te slanken. Vandaag is Brides-les-Bains één van de meest gerenommeerde vermageringsoorden in Frankrijk. In het dorp staan ook enkele kranen waar je van het bronwater kan drinken.

drinking_treatment2_Thermes_BrideslesBains©S.Kempinaire
Genieten van wellness in Brides-les-Bains

Genieten van wellness in Brides-les-Bains: Een oase van wellness

Le Grand Spa des Alpes’ biedt verschillende wellness-mogelijkheden die reiken van thermaal-kuren, beauty-behandelingen en verschillende soorten massages tot fitnessweken met programma’s voor een gezonde voeding. Deze behandelingen worden individueel of in pakketten aangeboden. Tijdens de zomer komen heel wat mensen een speciale vermageringskuur volgen. De bezoekers drinken dan een hele dag door van het vermagerende bronwater en combineren dit met oefeningen en behandelingen op maat. Om in beweging te blijven, wordt er vaak met de bezoekers gewandeld in het nationaal natuurpark ‘Parc national de la Vanoise’ waar onder andere steenbokken, gemzen of marmotten te spotten zijn. Hotels en restaurants in Brides-les-Bains passen in de zomer zelfs hun menukaarten aan door bij elk gerecht het aantal calorieën te vermelden.

BLB Ladies week-17
Genieten van wellness in Brides-les-Bains

Tekst: Tineke Van Campfort

Reacties zijn gesloten.