Gérardmer
Gérardmer

Het skigebied van Gérardmer is gelegen in de Vogezen te midden van verschillende bossen, bergen en een meer. Gelegen op een hoogte tussen de 750 meter en de 1150 meter hoogte is het skigebied van Gérardmer ideaal voor beginners. Het romantisch dorpje maakt het plaatje helemaal compleet.

Skipistes 

In Gérardmer vind je twintig pistes die goed zijn voor ongeveer veertig kilometer aan skiplezier. Beginner of gevorderde het maakt hier niet uit je hebt hier namelijk vooral rode en groene pistes, dus voor ieder wel iets. Niet alleen voor de skiër is het hier goed je kan hier namelijk ook verschillende tochten meedoen. Er worden tevens regelmatig sneeuwschoentochten georganiseerd. Ook een gewone wandeling kan je hier goed maken want alles is hier makkelijk te bereiken. Voor de freestyler zijn er eveneens verschillende mogelijkheden. In het funpark vind je een halfipe en een boardercross is ook aanwezig.

Naast de piste

Naast de avonturen op de sneeuw, zijn er nog tal van andere mogelijkheden. Zo kan je in de wellness rustig genieten van een rustgevende massage, sauna of van het zwembad. Naast rustige dingen zijn er ook nog een heleboel andere avontuurlijke dingen te beleven. Zo kan je de bergen eens vanuit een andere hoek bekijken door te gaan paragliden, maar ook een ritje op de hondenslee is hier geen probleem. Zo kan je ook de omgeving verkennen maar dan op de grond in plaats van in de lucht. 

Kindvriendelijk en après-ski

Gérardmer is een echt stadje waardoor het niet ideaal is voor kinderen, het is er namelijk soms vrij druk. Voor een uitgebreide après-ski moet je hier ook niet zijn het ligt dan ook niet in een skigebied. Gezellig iets gaan drinken kan je hier dan weer wel je hebt hier namelijk tal van barretjes en ook maar liefst vijftig restaurants waaruit je kan kiezen om gezellig iets te gaan eten.

DELEN
Vorig artikelAuris en Oisans
Volgend artikelBonneval sur Arc