Gerlos Zillertal Arena
Gerlos Zillertal Arena

Op 1300 meter hoogte in het centrum van de Gerlos Zillertal Arena ligt het plaatsje Gerlos. Hier vind je een heel leuke atmosfeer geschikt voor families met kinderen. Het nachtleven is dan weer een trekpleiser voor de jeugd.

Gerlos Zillertal Arena

Vanuit Gerlos kan je heel gemakkelijk het hele Gerlos Zillertal Arena skigebied verkennen. Dit gebied telt 139 kilometer aan pistes die te bereiken zijn met maar liefst 51 skiliften en dit alles verspreid over vijf bergtoppen en vier resorts. Het gebied is opgedeeld in twee deelstaten. Aan de rand van het dorp kan je de gondellift nemen richting de 2264 meter hoge Isskogel. Dit is dé berg van Gerlos. Hier vind je vooral gemakkelijke tot gemiddeld zware pistes. Voor het zwaardere werk bezoek je best de omliggende gebieden op. Je kan dan reizen richting Salzburger tot aan de Königsleitenspitze om meer uitdaging te vinden in de afdalingen. Maar ook op Kreuzjoch, richting het Zillertal kunnen de avonturiers zich meer uitleven. Je kan ook via twee skiliften (vanaf de Isskogel) het Wilde Krimml-gebied oversteken. Deze liften dienen meestal als doorreis naar meer moeilijkere pistes. Het rode terrein boven de Rosenalm is bijvoorbeeld heel aantrekkelijk gebied voor iets meer ervaren wintersporter die ook graag genieten van schitterende uitzichten over de Zillertal Arena.


Arena Center

In Gerlos ligt het Arena Center. Dit center heeft een uitgebreid aanbod voor allerlei activiteiten en manieren om van de bergomgeving te genieten. Het bevat onder andere een wintertuin met bar die een zeer mooi uitzicht over de bergen te bieden heeft. Een hapje eten kan ook in het zelfbedieningsrestaurant. De meeste pubs bieden ook internet aan en je vindt er ook een groot zonneterras terug. Kinderen bezoeken dan weer liever het speciale kinderrestaurant om te lunchen. Kinderen tot vier jaar spelen in de Arena Kid’s Club. Deze club wordt geleid door professionele kinderbegeleid(st)ers. Uiteraard biedt het Arena center ook verhuurservice van ski’s, boards en ander wintersportmateriaal.