The North Face Brigandine 3L
The North Face Brigandine 3L

We hebben The North Face FuseForm 3L Brigandine jas en broek voor jou getest. En hebben eigenlijk geen enkele opmerking daarover te maken. Topmateriaal. Dat je de heren en dames van The North Face niet moet leren hoe ze technische kledij moeten maken, is geen nieuws. The North Face draait al jarenlang mee aan de top van de outdoorkledij-keten en getuige hun Steep Series zijn ze niet van plan daar snel verandering in te brengen.

The North Face

The North Face voorstellen lijkt ons zo onderhand tamelijk overbodig. The North Face is een van ’s werelds grootste en bekendste fabrikanten van alle mogelijke outdoorspullen die je je maar kan indenken. Hun gamma is niet enkel bijzonder uitgebreid, het is tevens hoogtechnologisch en bijzonder kwaliteitsvol materiaal. De afgelopen weken reden wij rond in hun FuseForm Brigandine 3L jacket en pants. Dat beviel ons meer dan uitstekend.


FuseForm

De FuseForm-technologie gaat ondertussen ruim twee jaar mee. Vorig seizoen reden wij reeds met jacket en pants uit die FuseForm-lijn en waren wij bijzonder enthousiast. Het setje dat we nu gebruiken is een nog verbeterde versie van FuseForm: “Fuse Form is een revolutionair productieproces waarbij in het jacket verschillende zones worden gecreëerd om zo verschillende niveau’s van slijtvastheid te produceren. Door gebruik te maken van geavanceerde productietechnieken is het mogelijk om twee materiaaleigenschappen te verweven tot één stof. Het FuseForm™-productieproces stelt de maker in staat diverse stofeigenschappen in een kledingstuk te gebruiken zonder daarvoor te snijden en knippen. Dit minimaliseert naden, draden en tapes. Het resultaat: een kledingstuk dat lichter, sterker en duurzamer is en met minder volume – voor betere prestaties daar waar het nodig is.”

The North Face Brigandine 3L
The North Face Brigandine 3L
Brigandine 3L Jacket en Pant

Alle weersomstandigheden hebben we zo onderhand getrotseerd in dit setje. Heerlijk zonnig tijdens het splitboarden, brutaal koude wind en sneeuwstormen, we kropen over rotsen, bengelden aan touwen in couloirs en dronken een Génépi op een besneeuwd terras. Een constante echter: het Brigandine-kledijsetje bleef rond ons lijf zitten.

Fuseform Brigandine 3L Jacket

Met de deur in huis: het FuseForm Brigandine 3L jacket is licht, sterk en duurzaam. De schouders zijn steviger uitgevoerd, om wrijving met je rugzak beter aan te kunnen. De overgang tussen die verschillende materialen verloopt overigens naadloos. De 3L slaat natuurlijk op het drielaags-materiaal wat maakt dat het Brigandine jacket perfect ademend, wind- en waterdicht is. De jas zit erg comfortabel, heeft een massa zakken – zowel langs de binnen- als de buitenzijde en erg stevige ritssluitingen die je ook met je handschoenen aan kan bedienen. Het grote capuchon past vlot over je helm en in de hoge kraag verberg je je gezicht wanneer de wind wild raast. Wordt het warm dan houden de ventilatieritsen je lekker koel. In een klein zakje op de mouw past je skipas en een doekje om je goggle mee te reinigen. Het FuseForm Brigandine Jacket komt in Zion Orange, Cosmic Blue en Traverse Yellow. Het is een jacket specifiek gericht op ruig freeride-gebruik dat looks en kwaliteit naadloos aan elkaar koppelt. Reken op 480 euro voor de jas.

The North Face Brigandine 3L
The North Face Brigandine 3L
Fuseform Brigandine 3L Pants

De nieuwe FuseForm Brigandine 3L Pant komt in het rijtje van de beste broeken die wij ooit gebruikten. Relaxed fit, veel bewegingsvrijheid, prima ventilatie, uitstekende pasvorm, … Een haakje onderaan houdt de broekspijpen op zijn plaats wanneer je door de poeder gaat ploeteren. De ritssluitingen zijn erg sterk uitgevoerd. De onderkant van de pijpen is verstevigd zodat schade tijdens toeren of ander klimwerk beperkt blijft. De broek komt in Cosmic Blue en Brindle Brown en kost 380 euro.

Vrijdag rijden we opnieuw naar de Alpen. Onze koffer pakken is voor later, maar dit kledijsetje ligt reeds netjes opgevouwd klaar.

The North Face Brigandine 3L
The North Face Brigandine 3L

DELEN
Vorig artikelMuse sluit winterseizoen Ischgl af
Volgend artikelTop vier wellness