Gletsjerskigebieden in Oostenrijk
Kaunertal gletsjer ©TVB Tiroler Oberland.

We zagen afgelopen weekend al flink wat sneeuwval in Oostenrijk. Twee gletsjerskigebieden zijn vorig weekend geopend in de Alpen en de komende weken zullen er nog meer gebieden open gaan voor publiek.

Het Italiaanse Val Senales en de Oostenrijkse Pitztal, waar je een van Oostenrijks hoogste liften aantreft, zijn inmiddels geopend voor publiek. Beide gebieden verwachten de pistes op korte termijn te openen voor een periode van acht maanden, tot de lente van 2021.


Hoewel er al wat sneeuw gevallen is op de diverse Europese gletsjers gedurende de laatste weken, bleef het toch te warm en was de sneeuwlaag nog te dun. Het Pitztal heeft een 2 kilometer lange afdaling geopend, maar de sneeuwlaag bedraagt nog maar zo’n 20 centimeter. De komende dagen wordt gelukkig weer verse sneeuw verwacht (zelfs tot 60 centimeter).

Eerder openden Saas Fee en Zermatt al in Zwitserland, Hintertux in Oostenrijk en Passo Stelvio in Italië. De komende weekenden volgen Kaunertal, Sölden, Dachstein, Stubai, Engelberg, Kitzsteinhorn en Tignes.