Maximilien Drion wint Vertical Race op Madonna di Campiglio ╕Maurizio Torri - Sportdimontagna

“De kers is groter dan de taart.” Maximilien Drion blikt tevreden terug op een voortreffend competitieseizoen ski-alpinisme. Race na race wist de 23-jarige Belg zijn supporters te verbazen met wedstrijdresultaten die in stijgende lijn gingen. Als klapper op de vuurpijl haalde hij op 26 maart de eerste plaats in de Vertical Race op de Wereldbeker van Madonna di Campiglio.

Met 10 seconden voorsprong klopte hij de Italiaan Davide Magnini en sleepte zo de overwinning in de wacht. De dag voordien was Max nét niet op het podium te zien met een vierde plaats in de Sprint Race.


Gedurende het hele ski-mountaineeringseizoen zagen we verbluffende prestaties van deze Belgische topatleet, zeker als je weet dat hij begin dit jaar nog buiten strijd lag wegens een positieve COVID-test. Max is dan ook buitengewoon euforisch om zijn seizoen op deze manier te mogen afsluiten, en terecht!

De afloop van zijn geslaagde competitieseizoen vierde Max met een beklimming van de Bishorn in Zwitserland (4150 m) en natuurlijk een Belgisch biertje op de top.

Resultaten van Maximilien Drion
Seizoen 2020-2021:

Wereldbeker Verbier (Zwitserland) 27-31/01/2021

 • Vertical Race – 12e plaats
 • Individual Race – 24e plaats

Wereldbeker Flaîne (Frankrijk) 5-6/02/2021

 • Individual Race – 10e plaats
 • Sprint Race – 9e plaats

Wereldbeker Val Martello (Italië) 20-21/02/2021

 • Sprint Race – 21e plaats
 • Individual Race – 14e plaats

Wereldkampioenschap Andorra 01-06/03/2021

 • Sprint Race – 10e plaats
 • Vertical Race – 5e plaats
 • Individual Race – 17e plaats

Wereldbeker Madonna di Campiglio 25-28/03/2021

 • Sprint Race – 4e plaats
 • Vertical Race – 1e plaats
 • Individual Race – 18e plaats

Meer weten over Maximilien Drion?

Max is een gepassioneerd ski-alpinist, geboren te Brussel op 28 september 1997. Uit liefde voor de bergen woont hij nu iets dichterbij, in Vercorin te Zwitserland. Meer info over Max vind je op zijn website: http://maximiliendrion.com/. Volg hem ook op Facebook en op Instagram.

Over ski-alpinisme

Ski-alpinisme of toerskieën kan je bezien als skiën waarbij je al de skiliften links laat liggen: alles wat je skiet, moet je eerst zelf omhoogklimmen. Het is dus een combinatie van bergwandelen, klimmen, ijsklimmen en  skiën. . Om een sneeuwhelling of berg op te komen, bevestig je stijgvellen aan de onderkant van je ski’s. Je klikt je hielen los uit de toerskibinding, waardoor je voeten vrijer kunnen bewegen ten opzichte van de latten. Een goed uithoudingsvermogen is van cruciaal belang voor deze duursport. Na het bereiken van de top, worden de stijgvellen van de ski’s gehaald en ski je naar beneden. De verschillende disciplines zijn Team Race, Individual Race, Vertical Race, Sprint Race en Relay Race. Deze video geeft je een mooi beeld van de sport.

Over Klim- en Bergsportfederatie vzw

De Klim- en Bergsportfederatie is de unisportfederatie voor klim- en bergsport in Vlaanderen, erkend en gesubsidieerd door Sport Vlaanderen. Met meer dan 13 000 leden ondersteunt en promoot de KBF een veilige uitoefening van de klim- en bergsport in binnen- en buitenland. www.klimenbergsportfederatie.be