Grächen
Grächen

Het skigebied en dorp van Grächen is als compact wintersportgebied vooral aantrekkelijk voor beginnende skiërs of snowboarders. De iets ervaren wintersporter vindt er ook nog zijn gading in het aanbod aan rode pistes. Je kunt de ligging als amfitheaterachtig omschrijven, omringd door heel erg steile rotswanden is het een belevenis op zich om hier te vertoeven. 

Prachtige ligging

Je kunt dit skigebied indelen in twee afzonderlijke deelgebieden, beiden vrij rustig en gemoedelijk met veel ambiance en sfeer. Het gebied ligt tussen de 1619 en 2868 meter hoogte en is op de meeste plaatsen vrij sneeuwzeker. Met 38 kilometer pistes en 12 liften is het heel overzichtelijk om hier rond te glijden en te genieten van het uitzicht. De ligging, net voor Zermatt en nabij de Matterhorn biedt een mooi panoramisch bergzicht op de Walliser Alpen. Een gedeelte ligt echter sterk in de zon wat de kwaliteit van de sneeuw niet altijd ten goede komt. Deze zonnige gebieden worden echter voorbehouden voor de skischolen voor kinderen. Deze zijn heel erg bekend omwille van hun hoge kwaliteit en educatieve waarde. Deze pistes liggen minder hoog op de Hannigalp (Schoons Kinderparadies); zijn heel overzichtelijk en kinderen vinden gemakkelijk de weg terug; zonnig wat leuk is voor de goed ingesmeerde, lieve snoetjes.


Aangenaam en rustig

Vooral mensen op zoek naar een aangename maar rustige skivakantie zijn hier aan het goede adres. Het verblijf is alsof je kunt slapen in een sprookjesachtige omgeving met heel authentieke chalets die op de hellingen terug te vinden zijn. Bovendien zijn de prijzen in dit gedeelte van Zwitserland nog erg schappelijk dankzij de eigen keuzes die dit gebied gemaakt heeft betreffende toeristische ontwikkeling.

DELEN
Vorig artikelVeysonnaz
Volgend artikelChampoussin