In 1980 fuseerden het speciaal voor wintersport gebouwde dorp, Flaine met Le Massif, met daarin de dorpen Les Carroz, Morillon, Samoëns en Sixt-Fer-à-Cheval. Tegenwoordig is Le Grand Massif goed voor zeventig skiliften, 144 skipistes over meer dan 260 kilometer pistes.

Verschillende dorpen

Het meest bekende dorp is Flaine. Flaine is puur functioneel, helemaal gebouwd met het oog op wintersport. Of je van de architectuur houdt of niet, dat laten we even in het midden. De overige dorpen in Le Grand Massif zijn kleiner en zetten meer in op authenticiteit. Op zoek naar meer gemoedelijkheid en rust, dan zit je in deze vier dorpen van Le Grand Massif helemaal op je plaats. De gevorderde skiër of snowboarder komt meer dan zomaar aan zijn trekken in Flaine. La Combe de Gers is een ongezien offpiste kom en als het goed gesneeuwd heeft, is het hier pure pret. Aandacht voor de snowboarders: de sleeplift die je terug uit de kom brengt, is lang en niet erg makkelijk. Het uitzicht op Mont Blanc vanuit Flaine is overigens van het mooist wat de Alpen te bieden heeft. Door de ligging is Grand Massif ook erg sneeuwzeker. De nabijgelegen Mont Blanc zorgt als het ware voor een buffer waardoor de vochtige lucht, afkomstig van over het Meer van Genève, vaak veel sneeuw boven Grand Massif lost. De meeste hellingen zijn naar het noorden of oosten gericht, waardoor de sneeuw erg lang van een goede kwaliteit blijft. Le Grand Massif is verder heel erg kindvriendelijk. Alle dorpjes, zelfs het sportieve Flaine, hebben voldoende groene en blauwe pistes en uitgebreide oefenterreinen. Ga je met jonge kinderen, dan zijn Morillon, Les Carroz en Samoëns de meest aangewezen.

Makkelijk bereikbaar

Le Grand Massif ligt vijftig kilometer ten zuiden van Genève. Vliegen op Genève gaat snel. Je huurt een auto en een klein uurtje later sta je ter plaatse, klaar om de sneeuw in te duiken.

DELEN
Vorig artikelEspace Killy
Volgend artikelSki Arlberg