Grindelwald
Grindelwald

Het skigebied van Grindelwald ligt onder de hellingen van de ‘Top of Europe’, Eiger en biedt naast mooie afdalingen ook fantastische uitzichten waar elke wintersporter van kan genieten. Het zicht op de verschillende bergen is gewoonweg adembenemend.

Met de Eiger op 3920 meter hoogte, de Jungfrau is 4258 meter hoog, de Mönch is iets kleiner met topt op 4099 meter en dan is er ook nog de Lauberhorn. Deze bergen zorgen voor een unieke ski – of snowboardervaring. Zelfs gewoon de trein richting het Jungfraujoch is de moeite waard. Het dorp Grindelwald zelf is het grootste dorp in deze Jungfrau Region.  Naburige dorpen zoals Wengen en Mürren zijn een stuk kleiner. Deze drie dorpen delen het grotere skigebied, maar Grindelwald heeft ook zijn eigen gebied, het Grindelwald First wintersportgebied. Dit gebied staat ook bekend door de bouw van de eerste stoeltjeslift ter wereld, deze lift draagt dan ook de naam ‘First’. 


Bergrestaurant

Maar het bergrestaurant, op 2168 meter, bereik je met de cabinebaan. In de buurt van dit bergrestaurant vind je veel pistes voor minder ervaren skiërs of snowboarders. Maar daarnaast is er ook een rode en zwarte afdaling te vinden. En andere cabinebaan en bergtrein brengt je naar Scheidegg – Männlichen, waar je ook de keuze hebt tussen blauwe of rode pists. Deze dalen af tot in het dal van Grindelwald of het dal van Wengen. Maar het gebied is natuurlijk groot genoeg en de 50 kilometer aan pistes,  die je overal kan vinden zijn geschikt voor verschillende niveaus. Het hoogteverschil gaat van 943 meter tot 2320 meter. Je kan de hellingen allemaal naar beneden glijden door gebruik te maken van 19 heel erg moderne skiliften.

Elk wat wils

Voor de freestylers zijn er twee funparks ter beschikking, de Im Rad en het ‘White Elements Snowpark’, beiden zeker de moeite waard. Langlaufers kunnen zich dan weer uitleven op ruim 30 km aan loipes die rond Grindelwald lopen. Maar het is vooral het aanbod aan rodelpaden dat gigantisch is. Met meer dan 100 km aan ‘Toboggan runs’ is het rodelplezier nooit veraf. Zelf ’s avonds kan je rodelbanen nemen doordat een deel verlicht wordt.  En wandelaars kunnen uiteraard ook genieten van deze mooie natuur. Andere sportactiviteiten die je in het dorp kan uitoefenen zijn schaatsen, paragliden of curlen. Een toeristische uitstap naar de Jungfraujoch mag je zeker niet overslaan. Je neemt de bergtrein, de Jungfraubahn en beleeft een mooie en unieke ervaring.Ontspannen kan je in de welness-accomodaties, die verspreid aanwezig zijn in het dorp. 

Après-ski

Maar  de meeste wintersporters verkiezen na een dagje skiën of boarden toch de après-ski van Grindelwald. Je hoeft de pistes niet direct te verlaten, want her en der liggen leuke bars en cafeetjes. Maar de uitgaansgelegenheden in het dorp zijn ook niet mis. Om te feesten tot dieper in de nacht is een bezoek aan de Mescalero aan te bevelen. 

Overnachten kan je in de hotels, maar er zijn ook vrij veel chalets te vinden waar je gewoon als skiënd naartoe kan gaan. Families zoeken eerder wat afstand van het après-ski gebeuren en boeken hun logement eerder buiten het centrum.