Heiligenblut
Heiligenblut

Heiligenblut is het laatste dorp aan de Grossglocknerstrasse en is nog echt heel traditioneel qua sfeer en uitzicht. Het is niet zo groot, maar het maakt het wel heel leuk en gezellig om hier te logeren.

De kerk is heel erg mooi en maakt frequent deel uit van de vakantiefoto’s van tal van wintersporters. Dit in het Oostenrijkse Kärnten gelegen dorpje, biedt een mooi en niet zo een druk skigebied. Naast Heiligenblut vindt je nog een tweede dorp, Großkirchheim. Met 55 kilometer aan vooral rode en zwarte skipistes is het skigebied Heiligenblut-Grossglockner zeker geen aanrader voor meer beginnende wintersporter. De blauwe pistes dienen eerder als inloper voor een wat meer ervaren skiër of boarder. Nochtans vinden de ervaren sporters het gebied ook wel snel té klein. Eerder een aantrekkingspunt voor de meer gemiddelde skiër/boarder die zijn techniek op de brede rode – een sneeuwzekere- pistes kan perfectioneren. De 13 liften kunnen je tot op 2900 meter hoogte brengen en brengen je op heel mooie en zonnige pistes. De relatief hoge aanwezigheid van de zon, de gemiddelde piste moeilijkheid en de compactheid van dit gebied zorgt voor de aantrekking van een heel specifieke groep van sneeuwliefhebbers. Ook kinderen met een eerste ski-ervaring achter de kiezen, kunnen zich hier uitleven. De langlaufloipen worden als ‘romantisch’ beschreven en de wandelpaden zijn ook de moeite waard om de specifieke sfeer op te snuiven. De hoogteloipe biedt voor de langlaufers de mogelijkheid om maar liefst 10 kilometer lang te genieten van een fantastisch, panoramisch uitzicht. Dicht bij het centrum van het dorp kan je je, zowel overdag als ‘savonds, wagen aan een rodelafdaling van 1,1 kilometer lang.  


Rustige nacht

Nachtuilen zal je hier niet snel vinden. De après-ski en het nachtleven ligt hier op een heel laag pitje, maar er zijn wel wat bars te vinden rond het plein aan de gondel.

DELEN
Vorig artikelScheffau – SkiWelt
Volgend artikelKaunertal