Gstaad
Gstaad

Ten midden van de brede valei, het Saanenland, ligt Gstaad , een van de meeste gekende wintersportgebieden van de wereld. Gstaad is een aantrekkingspool voor de meer begoede wintersporter en daarmee een grote concurrent van Sankt Moritz. Gstaad kent minder uiterlijk vertoon dan Sankt Moritz en is meer gedistingeerd, maar ook sfeervol.

Luxueus

Het skigebied van Sankt Moritz is echter een stuk groter dan dit van Gstaad. Gstaad zelf telt een 58-tal kilometer aan skipistes en 16 liften, maar in de buurt van Gstaad liggen wel een aantal andere interessante wintersportgebieden zoals Château-d’Oex (regio  Pays d’Enhaut), Lauenen Rougemont, Gsteig,  Reusch, Saanenmöser, Schönried, Zweisimmen. Het gebied van Gstaad trekt vooral minder ervaren skiërs of snowboarders aan. Men komt hier niet alleen voor het luxueuse karakter, maar ook om een mooi bruin kleurtje op te doen. Het gebied ligt ook niet enorm hoog en je kan er heel leuk skiën of boarden tussen de bomen. Als je de naburige skigebieden wilt vereren met een bezoekje, kan je met de trein,  de Montreux-Oberland-Bahnen, heel gemakkelijk reizen. De gletsjer van Les Diablerets is enkel te bereiken met de skibus. Op 3000 meter hoogte vinden we het funpark, Monsterpark Glacier, terug. Hier kunnen de freestylers hun nieuwste acrobatiën uitproberen in de twee halfpipes, tal van boxes en jumps, één quarterpipe en leuke slides. In Gstaad Saanenland zijn er zelfs in totaal vier funparken te bezoeken. Genoeg variatie dus voor skiërs en snowboarders. Langlaufers kunnen hier ook terecht, Gstaad heeft een mooie langlaufloipe in de aanbieding. 


Saanen

Wintersporters verkiezen soms het verblijf in Saanen, vier kilometer verder boven dit in Gstaad. Het skigebied Saanen-Rougemont is welsiwaar niet goedkoop te nemen, maar de prijzen liggen er wel iets lager dan Gstaad en het gebied is een stuk rustiger. Tegenwoordig verkiezen veel families dan ook Saanen boven Gstaad. Ook het culinaire aanbod kan zeker concurreren met dit van Gstaad. Gstaad is nochtans ook heel aantrekkellijk en gezellig. Het autovrije centrum met tal van luxueuse winkels zorgen voor een heel leuke sfeer, de aanwezigheid van verschillende houten chalets houden toch vrij authentiek en gezellig. Heel veel beroemdheden kiezen ook Gstaad uit als uitvalsbasis voor hun ski- of snowboardvakantie en verblijven dan in het Palace Hotel. Dit hotel is zowaar het duursta van de hele Alpen. Maar sommige celebrities hebben uiteraard hun eigen stekje in dit mondaine dorp.