Dat er best wat Belgisch ski- en snowboardtalent bestaat, is een publiek geheim. WintersportGids blikt terug op een bijzonder geslaagd competitie-seizoen van onze Belgische atleten.

Belgisch kampioenschap ski

Het grootste Belgische festival in de bergen ‘Snowjam’ gaat al sinds begin de jaren 2000 door in het Franse Les Deux Alpes en brengt topsporters en sneeuwsport-liefhebbers bijeen voor dé afsluiter van het winterseizoen.

Tijdens de reuzenslalom was , die een fantastisch seizoen kende, Mathilde Nelles te snel af tijdens de tweede run en kon zo de titel van haar overnemen. Louise Van Den Bosch pakte brons.

Bij de heren was het eveneens een atleet uit de junior-categorie, Sam Maes die zijn favorietenrol alle eer aandeed. De achttien-jarige reuzenslalomspecialist was gevestigde waarde Dries Van den Broecke, die een sterke tweede run wist neer te zetten, te snel af in het eindklassement. Tom Verbeke werd verdienstelijk derde.

Verbeke, underdog voor de slalom, pakte op een knappe manier revanche door de beste Belgische tijd neer te zetten. Van den Broecke pakte zijn tweede vice-Belgisch Kampioen titel en Eric Lahaye pakte brons.

Bij de dames ging de titel naar Louise Van Den Bosch die Jana Elskens en Eline Werckx te snel afwas.

Alle resultaten.

Louise Van Den Bosch
Louise Van Den Bosch

Bron: Sneeuwsport Vlaanderen

Belgisch Kampioenschap Skicross.

Belgian Open Air Freestyle Ski & Snowboard

Belgisch Kampioenschap Freeride

Seppe Smits & Sebbe De Buck