Home Nieuws Het wintert tijdens de European Outdoor Film Tour 2021!

Het wintert tijdens de European Outdoor Film Tour 2021!

0
Het wintert tijdens de European Outdoor Film Tour 2021!

De European Outdoor Film Tour, oftewel E.O.F.T., passeert opnieuw in België. Dit jaar vallen er heel wat winterse avonturen te zien. Zet 11 december 2021 of 8 februari 2022 februari alvast in je agenda! Nederland is op 7 februari 2022 aan de beurt.

Op ijskoude hoogte en in de meeste barre omstandigheden laten outdoorhelden zien hoeveel inspiratie en uitdaging de wereld buiten in ieder van ons oproept. De E.O.F.T. toont elke sessie zeven kortfilms, waarvan er dit jaar heel wat een winters jasje aangemeten kregen.


European Outdoor Film Tour 2021

Na de première midden oktober in München tourt de E.O.F.T door meer dan twintig landen over de gehele wereld. Het volledige programma, inclusief toelichting, loterij en pauze, duurt ongeveer 2,5 uur. Uiteraard wordt er rekening gehouden met alle geldende coronavoorschriften en is er ook voor digitale uitwijkmogelijkheden gezorgd.

Het programma

Al twintig jaar vertoont de European Outdoor Film Tour zorgvuldig uitgekozen films uit de wereld van de outdoorsport. Ook deze editie laat zeven films zien die precies dat bieden wat de fans na twee decennia verwachten van een bezoek aan een E.O.F.T.-voorstelling. Hier de vijf must sees voor berg- en sneeuwliefhebbers!

PLAYING GRAVITY

Snowboardprofessional Elias Elhardt en dronepiloot Sebastian Schieren zijn beide meester in de lucht: de een met zijn snowboard en grote sprongen, de ander met zijn cameradrone in een nieuwe rol: als filmmaker. In PLAYING GRAVITY vinden beiden een manier om de zwaartekracht in de luren te leggen en maken er een acrobatische race bergaf van.
Österreich 2021 | Protagonist: Elias Elhardt, Sebastian Schieren | Regie: Elias Elhardt, Sebastian Schieren

I AM NORTH

Caro North haalt alles eruit – naar de bergen, tegen de wanden, hoog, hoger, ho… , het maakt haar niet uit op welke berg en in welk werelddeel. Op haar zestiende staat ze al op de Aconcagua (6961 m) in Argentinië, de hoogste berg ter wereld buiten Azië. Ze leidt de eerste vrouwengroep de top van de Cerro Torre op, exploreert meer dan 50 nieuwe routes in Patagonië en beklimt op 20-jarige leeftijd de Eiger Nordwand. Maar niet alleen haar expedities in Patagonië, Alaska, Iran en in de Himalaya vormen deze jonge alpiniste, ook haar ervaring als berggids in haar eigen Zwitserse Alpen, maken haar tot wie zij is. In het portret volgen we Caro North naar ijzige hoogten, precies daar waar zij zich het meest thuis voelt!
Duitsland 2021 | Protagonist: Caro North, Nadine Wallner | Regie: Jochen Schmoll

OUT OF FRAME

Mensgeworden multitool: de Fransman Mathis Dumas hoort bij de nieuwe generatie alpine allrounders. Wanneer hij op ski’s, aan een touw of met ijshaken de elementen trotseert, begint zijn werk pas echt: als outdoorfotograaf heeft hij een beroep gekozen, dat van hem sportieve-, sociale- en creatieve topprestaties vereist. Op de voorgrond staat voortdurend zijn motief – tot nu toe. We volgen Mathis naar zijn meest recente project: een spectaculaire highline in het hart van het Mont Blancmassief.
Frankrijk 2021 | Protagonist: Mathis Dumas, Xavier De Le Rue, Marion Haerty, Conrad Anker | Regie: Jordan Manoukian

MILES AHEAD

Een man – een wereld – een record? Jonas Deichmann kent geen problemen en maar één versnelling: vooruit! En wat nog niemand gelukt is, is voor deze extreemsporter een open uitnodiging om boven zichzelf uit te stijgen. Na zijn opzienbarende records her en der in Eurazië, Noord- en Zuid-Amerika en van de Noordkaap tot Kaapstad, gaat Deichmann nu de grootste uitdaging uit zijn carrière aan: een triathlon rond de wereld. Dat is 120 keer de Ironman- afstand achter elkaar. Wanneer Deichmann in september 2020 met zijn fiets in München van start gaat, wachten er 450 kilometer zwemmen, 19.000 kilometer fietsen en 5.000 kilometer hardlopen! Dit is de ultieme uitdaging en hèt avontuur van zijn leven.
Duitsland 2021 | Protagonist: Jonas Deichmann | Regie: Paula Flach

SPELLBOUND

Wie wil vliegen kan zich laten meevoeren tijdens een luchtige dans met de zwaartekracht. Nieuw-Zeeland/Aotearoa biedt wingsuit- piloten daartoe een sprookjesachtige speeltuin. Bijna onwerkelijk schijnen de vliegende menselijke schaduwen, als ze over gletsjerspleten, stortbeken en bergflanken schieten.
Nieuw-Zeeland 2020 | Protagonist: David Walden, Malachi Templeton, Gregory Noonan | Regie: Richard Sidey

E.O.F.T. Praktisch

Waar en wanneer?

  • Zaterdag 11 december 2021 in W:Hall Brussel
  • Maandag 7 februari 2020, Kinepolis Jaarbeurs Utrecht
  • Dinsdag 8 februari 2022, Zuiderpershuis Antwerpen

Kaartjes kopen? Dat kan online via https://be.eoft.eu/nl/tickets.