Kaltenbach
Kaltenbach

Wanneer je een een verblijf in Hochfügen plant, zorg dan zeker voor sneeuwkettingen. Dit gebied ligt heel hoog (1500 meter tot 2500 meter) wat naast sneeuwzekerheid ook een fantastisch mooie natuur met zich meebrengt.

Het gebied bevat twee belangrijke maar totaal verschillende dorpen. Kaltenbach is een meer kalm en gezellig dorpje terwijl eerder een hotelomgeving gelinkt aan Fügen. Fügen ligt ongeveer 900 meter lager dan Hochfügen, maar is heel goed bereikbaar. Zowel Fügen, Hochfügen maar ook Fügenberg bevinden zich namelijk op slechts negen kilometer van de snelweg A12. De gemakkelijke bereikbaarheid wordt ook nog versterkt door het ruime aantal gratis parkeerplaatsen voor zowel auto’s als bussen, waardoor het uitnodigend is om met de wagen naar dit gebied te reizen. Maar Fügen (en ook Fügenberg) is ook met het internationaal spoorwegnet verbonden via de Zillertalbaan.


Moderne liften

Vanuit Hochfügen kan je gebruik maken van een moderne gondelbaan om naar de 2500 meter hoge top van de Marchkopf te gaan waar de aansluiting naar het Hochzillertal-gebied nog meer ski- en snowboardplezier garandeert. Hochfügen is dan ook een leuke wintersportbestemming voor iedereen. Men kan er tal van afdaling van verschillend niveau uitproberen en het gebied heeft zelfs een aantal leuke off-piste afdalingen in petto.  Liefhebbers van het meer cardiovasculaire langlaufen kunnen de Höhenloipe Loassattel aanvangen met maar liefst negen kilometer langlaufplezier. De plaatselijke rodelbaan is twee kilometer lang en zeker het uitproberen waard. Het staat als een paal boven water: Hochfügen is 100% gericht op wintersporters. Tal van hotels liggen dan ook heel dichtbij de pistes. Het après-gebeuren is niet aan Hochfügen gespendeert. Als men toch een avondje wil stappen dan kan men terecht in Fügen. 

Après-ski

Ook het naburige Kaltenbach biedt een leuk aanbod aan après-ski mogelijkheden nabij het dalstation. Je kan daar ook terecht voor een heerlijke maaltijd in de iets duurdere bergrestaurants Kristallhütte of de Wedelhütte, waar je dan ook kan genieten van een heerlijk uitzicht over de bergomgeving.

DELEN
Vorig artikelBrixen im Thale – SkiWelt
Volgend artikelScheffau – SkiWelt