Hopfgarten
Hopfgarten

Het zonnige skigebied van Hopfgarten biedt rechtstreeks toegang tot de top van de Hohe Salve – midden in de SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental. Dit gebied is tevens het grootste skigebied van Oostenrijk.

Mooi dorpje

Het zonnige Hopfgarten bevat twee heel opvallende en karakteristieke torens van de barokke kerk. De steegjes zijn geplaveid en het hele dorp ligt heel erg beschut, omringd door tal van heuvels allemaal aan de voet van de Hohe Salve. Deze combinatie maakt het dorp heel pittoresk en gezellig. 


Vanuit Hopfgarten kan je met de gondellift naar de skigebieden van Söll, Ellmau, Going en Brixen im Thale reizen. Het gebied bevat maar liefst 91 zeer moderne skiliften die  279 kilometer pistes met elkaar verbinden. Het is een vrij laag gelegen gebied, met veel glooiende skibergen in de beurt van van de 2000 meter hoge Wilder Kaiser. Hopfgarten is  één van de grootste dorpen van de SkiWelt Wilder Kaiser-Brixental met meer liefst 5500 inwoners. Er zijn minder mogelijkheden voor mensen die graag eens naast de pistes hun kunsten uitproberen. 

Rustige après-ski

De après-ski is vrij rustig maar de feestvarkens kunnen even verderop terecht in naburige dorpen. In en om het skigebied van Westendorf en het bijhorende dorpje bijvoorbeeld kent men veel meer uitgebreide après-ski mogelijkheden. Hier vind je naast een uitgebreid restaurant aanbod, tal van kleinere en grotere bars en andere accomodaties. Ook de mogelijkheid om de oefenweide in het dorp uit te proberen door je in te schrijven in de skischool is zeker en vast de moeite van de ontdekking waard. Maar de meeste jongeren gaan liever de rodelbanen uitproberen, waarvan er maar liefst vier beschikbaar zijn in het dorp.