VAL CENIS ICE FLOATING ©Sensations Vanoise
VAL CENIS ICE FLOATING ©Sensations Vanoise

Naast het plezier van skiën, zijn er nog honderden redenen om de bergen in de winter te bezoeken. Denk hierbij aan unieke, leerzame, stimulerende en leuke activiteiten die aangeboden worden door de skigebieden.

Ice Floating
Fans van uitdagende activiteiten zullen dit zeker waarderen! Deze unieke activiteit in Frankrijk, afkomstig uit Finland, wordt uitsluitend beoefend in het meer Val-Cenis Sollières-Sardières gelegen in Haute Marienne Vanoise. Tijdens de activiteit ‘Ice Floating’ drijf je in kristalhelder water van rond de 5°C, warm gehouden door een waterdicht pak. Door het koude water ontspant je lichaam in combinatie met je geest en daardoor kom je binnen no-time tot rust. Terwijl je uitkijkt over de met sneeuw bedekte bergtoppen lijkt de tijd even stil te staan. Een ongelooflijke pntspanningservaring.
sensationsvanoise.com


Fotosafari en sneeuwschoenwandeling
Authentiek dorpje Pralognan-la-Vanoise biedt een activiteit aan waarbij je de schoonheid van het Vanoise National Park vastlegt tijdens een fotosafari op sneeuwschoenen. Pierre, berggids en fotograaf, neemt je mee om de karakteristieke elementen van het park te ontdekken. Inclusief een diner, fotoavond en een overnachting in Barmettes gelegen op een hoogte van 2.000 meter. Op fotojacht met respect voor de natuur.
pralognan.com

Indoorskiën
Het indoor skicentrum 4810, geopend in Passy eind 2019, ligt aan de voet van de Mont Blanc en hier kun je 365 dagen per jaar terecht om te skiën. In een hal van 350 m2 is een kunststof vloer aangelegd waardoor ski’s kunnen glijden en is er een systeem om het hoogteverschil te veranderen.

Hierdoor biedt het skicentrum een sensatie aan die dicht bij de werkelijkheid van een echte piste komt. Ze bieden individuele coaching, ski-fit lessen en groepslessen aan. Ze werken met verschillende methodes om je te leren skiën of om je techniek te verbeteren. Mogelijkheid om een video van de les op een USB-stick aan te schaffen.
skiindoor4810.com

Een andere kijk op Les Arcs
Deze winter is er de mogelijkheid om Les Arcs, het skigebied dat geclassificeerd is als erfgoed uit de 20e eeuw, door middel van een begeleide rondleiding vanuit nieuwe invalshoeken te ontdekken. Onder toezicht van een ESF-instructeur stelt « Archi-ski » je in staat om het werk van de architect, Charlotte Perriand, te bewonderen. Tijdens « Zoom op architectuur » laat een reisleider en een fotograaf zien hoe je het landschap en de architectuur van Les Arcs kunt vastleggen.
lesarcs.com

Shop Lokaal