(c) Ice Mountain Komen

Skiën kan perfect op de indoor skipistes in België. Er zijn dan ook meerdere skibanen in België. Indoor is zowel voor de beginnende als de gevorderde skiër een prima idee. De beginnende skiër leert er de eerste knepen van het vak en raakt langzaam maar zeker vertrouwd met de wondere bewegingen van ski’s of snowboard. De gevorderde skiër kan uiteraard niet wachten op de eerste sneeuw of gaat even de techniek opfrissen in de indoorpiste.

Doordat een proces waarbij water wordt verneveld en gekoeld toegepast wordt ligt er in de skibanen in België steeds een laagje sneeuw van pakweg vijftig centimeter dik. Hou er daarom rekening mee dat het flink koud is in zo’n hal. Warme kledij en handschoenen zijn daarom geen overbodige luxe. Heb je geen enkele ski- of snowboardervaring? Dan ben je verplicht minimum twee uur les te volgen. Dat is in ieders belang en veiligheid een meer dan goed idee.


Een overzicht van de skibanen zie je in dit artikel, maar welke indoor skipiste in België geniet jouw voorkeur? Of trek je liever naar de indoor skipistes in Nederland?

Indoor skipistes in België

Snowvalley Peer

Altijd ski- en snowboardfun in hartje Limburg, dat is kort gesteld waar Snowvalley Peer voor staat. Met een grote piste van 350 meter lang, 30 meter breed en 64 meter hoogteverschil is dit de grootste indoorskipiste in België. De piste werd in september 2017 met maar liefst 115 meter verlengd en is als enige in België erkend als FIS wedstrijdpiste voor zowel slalom als pro-slalom.

Voor beginners is er een 100 meter lange oefenpiste van 25 meter breed en met een hoogteverschil van 12 meter. Freestylers vinden dan weer een waar paradijsje in het funpark, waar naast boxes en rails ook een big air tot je beschikking staat.

Snowvalley Peer

Les nemen kan zowel in groep als privé, of sluit je aan bij een skiclub! Voor de gevorderde skiër of snowboarder zijn er stages en opleidingen. Senioren hebben hun eigen lesmoment op dinsdag tussen 14 en 16 uur. Er is ook een studentenavond (met gratis huurmateriaal en gratis bitterballen bij de eerste consumptie).

Na alle activiteiten geniet je natuurlijk nog even na in het restaurant, de Snöbar of het snowboardcafé.

Snowvalley
Deusterstraat 74/E
3990 Peer
+32 11 61 14 90
info@snowvalley.be
www.snowvalley.be

Aspen

Aspen

In 2017 opende in Wilrijk, Antwerpen, de nieuwste van de indoorskipistes in België de deuren. Skibaan Aspen is 365 dagen per jaar geopend van 9 tot 23 uur en biedt gasten 12 000 m2 aan sneeuw. De piste is 240 meter lang, 50 meter breed en beschikt over een vrije hoogte van 14 meter. 75 kilometer aan ultramoderne koelleidingen garanderen perfecte sneeuw en een minimaal energieverbruik. Twee liften gaan 66 keer per minuut naar boven, wachtrijen zijn er dan ook niet.

De ASP ski- en snowboardschool staat garant voor professionele begeleiding op maat van elke skiër of snowboarder, jong of oud, ervaren of niet. Seniorenski vindt hier plaats op donderdagnamiddag en ook telemarken kan je in Aspen leren. Toeschouwers kunnen een frisse neus halen op het balkon in de sneeuwhal, met zicht op de sneeuwsporters.

Verder organiseert Aspen onvergetelijke sportkampen voor kinderen van 6 t/m 16 jaar. Binnen- met buitenpret combineren? Dan is er het Aspen hoogteparcours. Dit loopt onder de sneeuwbaan, hangt zes meter boven de grond en heeft 10 verschillende spannende hindernissen, inclusief een deathride.

Voldaan? Dan is het tijd voor een hapje en een drankje in de brasserie, of in de Coronabar met uitzicht op de piste!

Aspen
Moerelei 123 
2610 Wilrijk 
+32 3 828 93 93 
snowcat@aspen.be
https://aspen.be

Ice Mountain Komen

Een andere indoorpiste, of liever gezegd een Adventure Park, vinden we in Komen. Want behalve skiën en snowboarden kun je hier ook indoor skydiven, paintballen, met pijl en boog leren schieten en meer.

De skihal heeft twee pistes met echte sneeuw. De langste piste is 210 meter lang, 30 meter breed. Het hoogteverschil bedraagt 40 meter. De kleine piste levert over 85 meter en 30 meter breedte prima mogelijkheden voor de beginnende wintersporter. Bovendien is langs de grote piste aan beide kanten een sleeplift voorzien. De beginnerspiste heeft zowel een roltapijt als een sleeplift. Vanaf 17 uur is het funpark – met drie verschillende lijnen – geopend.

Groepslessen, privélessen, volwassenenstages, een kinderschool en kinderstages… in Ice Mountain werkt iedereen op zijn niveau aan zijn techniek. Er zijn verschillende formules voor jong en oud. Of je komt er gewoon om je te amuseren natuurlijk. Wie lid is van het Ice Mountain Racing Team of het Freestyle Snowboard Team geniet van korting op de piste. In de schoolvakanties organiseert Ice Mountain toffe sportkampen voor kinderen en jongeren.

Om de honger te stillen na al dat sneeuwgeweld is er een lounge bar met zicht op de skydivetunnel, een brasserie die uitgeeft op de piste en het traditionele restaurant ‘Le Montagnard’.

Ice Mountain
Capellestraat 16
7780 Komen
+32 56 55 45 40
info@ice-mountain.com
www.ice-mountain.com