(c) Ice Mountain Komen

Skiën kan perfect op de indoor skipistes in België. Er zijn dan ook meerdere skibanen in België. Indoor is zowel voor de beginnende als de gevorderde skiër een prima idee. De beginnende skiër leert er de eerste knepen van het vak en raakt langzaam maar zeker vertrouwd met de wondere bewegingen van ski’s of snowboard. De gevorderde skiër kan uiteraard niet wachten op de eerste sneeuw of gaat even de techniek opfrissen in de indoorpiste.

Doordat een proces waarbij water wordt verneveld en gekoeld toegepast wordt ligt er in de skibanen in België steeds een laagje sneeuw van pakweg vijftig centimeter dik. Hou er daarom rekening mee dat het flink koud is in zo’n hal. Warme kledij en handschoenen zijn daarom geen overbodige luxe. Heb je geen enkele ski- of snowboardervaring? Dan ben je verplicht minimum twee uur les te volgen. Dat is in ieders belang en veiligheid een meer dan goed idee.


Een overzicht van de skibanen zie je in dit artikel, maar welke indoor skipiste in België geniet jouw voorkeur? Of trek je liever naar de indoor skipistes in Nederland?

Indoor skipistes in België

Snowvalley Peer

Het hele jaar ski- en snowboardfun, dat is kort gesteld waar Snowvalley Peer, in het hart van Limburg, voor garant staat. Bovendien is Snowvalley, met een piste van 350 meter lengte, 30 meter breedte en 64 meter hoogteverschil, de grootste indoor skipiste in België. De piste werd in september 2017 met maar liefst 115 meter verlengd en is als enige in België erkend als FIS wedstrijdpiste zowel voor Slalom als pro-slalom. Er is ook een 100 meter lange oefenpiste die beginners op hun eerste stappen begeleidt.

In het funpark staan naast boxes en rails ook een big air tot je beschikking.

Er worden verschillende soorten lessen gegeven, zowel groepslessen als privé lessen, zowel ski- als snowboard, zowel kinderen als volwassen. Ook voor de gevorderde skiër of snowboarder wordt in stages en opleidingen voorzien. Senioren hebben hun eigen lesmoment.

In de sportshop zet je jezelf helemaal in het nieuw. Na de activiteiten geniet je natuurlijk nog even na in her restaurant of snowboardcafé.

Snowvalley
Deusterstraat 74 E
3990 Peer
+32 11 61 14 90
info@snowvalley.be
www.snowvalley.be

Snowvalley Peer

Ice Mountain Komen

Een andere indoor skipiste in België vinden we in Komen De skihal heeft twee pistes met echte sneeuw. De langste piste is 210 meter lang. De kleine piste levert over 85 meter prima mogelijkheden voor de beginnende wintersporter. Bovendien is langs de grote piste is aan beide kanten een sleeplift voorzien. De beginnerspiste heeft zowel een roltapijt als een sleeplift. Vanaf 17 uur is bovendien het funpark – met drie verschillende lijnen – geopend.

Groepslessen, privé-lessen, volwassenenstages, een kinderschool en kinderstages, … in Ice Mountain werkt iedereen op zijn niveau aan zijn techniek. Of je komt er gewoon om je te amuseren natuurlijk.

Ondertussen is Ice Mountain echter veel meer dan alleen maar een indoor skipiste in België geworden. Paintball, een adventure park, indoor skydive, … Ice Mountain is een totaalbelevenis voor een reeks avontuurlijke sporten.

Ice Mountain
Capellestraat 16
7780 Komen
+32 56 55 45 40
info@ice-mountain.com
www.ice-mountain.com

 

 

 

 

 

 

Aspen

In 2017 opende de nieuwste van de infdoor skipistes in België: Aspen, in Antwerpen. De baan is 365 dagen per jaar geopend van 9.00 tot 23.00 uur en biedt haar gasten 12.000 m2 aan sneeuw. De piste heeft een lengte van 240 meter en beschikt over een vrije hoogte van 15 meter. 

De ASP ski- en snowboardschool staat al jaren garant voor professionele begeleiding op maat van elke skiër of snowboarder. Jong of oud, ervaren of niet, onze getalenteerde monitoren helpen je met veel plezier je eerste sneeuwervaring op te doen of verder je techniek bij te schaven.

Het hele jaar door organiseert Aspen onvergetelijke sportkampen voor kinderen en jongeren van alle niveaus. Binnen- met buitenpret combineren? Dan is er het nieuwe Aspen hoogteparcours. Dit loopt onder de sneeuwbaan (en is dus overdekt), hangt zes meter boven de grond en heeft 10 verschillende spannende hindernissen (incl. een deathride).

In samenwerking met Peak Performance is er sinds 2020 ook toffe Aspen merchandise.

Aspen
Moerelei 123 
2610 Wilrijk 
+32 3 828 93 93 
snowcat@aspen.be
www.aspen.be

 Aspen

Aspen © Tamara Verschueren