Inlegzolen Sidas Winter 3Feet
Inlegzolen Sidas Winter 3Feet

Elke voet is uniek en heeft zijn eigen grootte, vorm en volume. Vaak worden voeten beschreven als hol, medium of plat, maar eigenlijk er zijn veel meer combinaties mogelijk. Sterker nog: elke voet heeft een afdruk die nergens anders ter wereld voorkomt en juist dat is de gedachte achter het 3Feet concept van Sidas, met speciaal voor de koude maanden de inlegzolen Sidas Winter 3Feet.

Elke van onze voeten is opgebouwd uit 28 botten, 16 gewrichten, 107 ligamenten en 27 spieren. Beide voeten samen vormen een kwart van het totale skelet en zijn meteen ook de fundering waarop ons lichaam is gebouwd. Het totale lichaamsgewicht rust op enkele vierkante centimeters. De voeten hebben een stabiliserende, schokabsorberende en voortstuwende functie. Daarom is het essentieel om de balans van het lichaam te behouden. De inlegzolen Sidas Winter 3Feet kunnen daarbij helpen.


Verschillende soorten voeten

Volgens Sidas zijn er drie verschillende soorten voeten: voeten met een hoge voetboog (High), voeten met een medium voetboog (Mid) en voeten met een lage voetboog (Low). Voeten met een hoge voetboog hebben behoefte aan comfort, ondersteuning van de voetboog en een optimale verdeling van de druk. Voeten met een medium voetboog hebben, naast comfort, behoefte aan versteviging aan de achterkant van de voet en stabiliteit. Voeten met een lage voetboog hebben behoefte aan stabiliteit en ondersteuning van de voetboog.

Inlegzolen Sidas Winter 3Feet

Voor de winter heeft Sidas voor elk voettype een passende inlegzool die perfect in bovenstaande behoeftes voorziet. De inlegzolen Sidas Winter 3Feet (Low, Mid en High van maat XS tot XXL) zijn alle zijn voorzien van een comfortabele en duurzame velvet topcover. De EVA pad zorgt voor demping en het aluminium laagje aan de onderkant van de voorvoet werkt isolerend. Ideaal voor tijdens het skiën of snowboarden, of voor in je winterboots.

www.sidas.be