Accessoires maken een outfit af of betekenen net dat ietsje meer comfort, of veiligheid, of zijn praktisch of gewoon mooi. Hier de onmisbare items voor op en naast de piste.

Tekst: Lotte Stevens


Bij Giro springt de nieuwe Neo MIPS helm eruit: comfortabel met een fris en stijlvol design. In de vrouwencollectie is er de Avera MIPS helm.

Sinner presenteert de Sin Valley uit de „magnetic series“. De lens van de sneeuwbril blijft stevig zitten dankzij negen sterke magneten. Voeg daar drie lagen hypoallergeen schuim bij voor comfort, en een speciale coating tegen het aandampen.

Bij Smith ontdekken we de gloednieuwe 4D MAG™, met BirdsEye Vision™ en ChromaPop™ lenstechnologie. Een bril voor – letterlijk – meer perspectief en zichtbaarheid rondom.

Uvex gaat naar huis met een ISPO Award voor de uvex downhill 2000 cv colorvision bril. Beter zicht door meer contrast, een groter gezichtsveld, en een minder snel aandampende lens.

Level kwam 27 jaar geleden met handschoenen op de markt die exclusief voor snowboarders waren. Vandaag bieden ze een breed gamma handschoenen voor wintersporters, zoals deze: voor racers die houden van kleuren en prints.

Voor racing handschoenen kan je zeker ook bij Leki terecht: de siliconen 3D-beschermers voor duim en vingers zijn extra verstevigd en er wordt nog meer grip, een betere pasvorm en meer flexibiliteit beloofd.

De Swift RL is de nieuwste hoofdlamp van Petzl, met een aantal interessante kenmerken: de lamp heeft een oplaadbare lithium-ion-accu, verstelbare lichtsterkte, meer draagcomfort, en reflecterende stiksels achteraan.

Zoals vele merken toont ook Buff klaar en duidelijk hoe belangrijk duurzaamheid in hun productie ook voor hen is: hoe maak je uit petflessen een halsdoek?

Klean Kanteen ontvangt – zeker terecht – een ISPO Award voor de TKPro, de eerste thermosfles zonder plastic. Het gebruikte 18/8 edelstaal is vrij van BPA, lood, ftalaten en andere giftige stoffen.

Ontdek all ISPO trends voor 2019/2020!