Skigebieden zonder Hollanders
Kelchsau

Het dorpje Kelchsau heeft zijn eigen kleiner skigebied binnen het grootse en bekroonde skigebied SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental en ligt in een zijdal in de schaduw van de Skiwelt.

Het kleine skigebied van Kelchsau heeft eigen sleepliften en één stoeltjeslift. Het is gekend bij slalomteams die er regelmatig een bezoekje brengen. Maar in de meeste gevallen trekt het vooral mensen aan die op zoek zijn naar rust en hun eerste skilessen verder willen inoefenen. Kelchsau krijgt ook wel bezoek van sporters vanuit de grotere broer; SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental die voor een dagje de drukte willen ontvluchten.

Shop Lokaal

Het is dus the place to be voor mensen die allergisch zijn voor massa’s toeristen en veel drukte. Kelchsau zet dan ook niet in op de après-ski noch het uitgangsleven. 

Kelchsau is niet direct verbonden met  SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental , maar je kan wel via een gratis bus naar Hopfgarten rijden waar je dan wel onmiddellijk toegang hebt tot het gehele wintersport gebied. Een bezoekje aan deze grote buur, met 279 kilometer aan pistes, is zeker de moeite waard. Zeker voor een meer ervaren skiër of snowboarder die op zoek is naar een meer gevarieerd aanbod aan hellingen en off-pistes. Maar ook voor een bezoek aan de funparken. 

De bezoekers van Kelchsau die er ’s avonds toch even uit willen, kunnen misschien opteren voor een nachtje uit op de piste of ernaast in de vele après-ski locaties van het grotere naburige wintersport gebied.