Freeride World Tour Kicking Horse Canada
© J. Bernard

Alsof de beelden vanuit Hakuba, Japan, nog niet genoeg waren! Niet dus, want stop twee van de Freeride World Tour 2020 belooft minstens evenveel spanning en spektakel. Plaats van afspraak dit keer is Kicking Horse Golden BC, van 6 tot 12 februari 2020.

Klaar voor Kicking Horse!

Na een explosieve eerste stop in Japan, trekt zowat de hele freeridewereld naar een van de meest fabelachtige freeridelocaties ter wereld in Kicking Horse, Golden BC, Canada. De competitie vindt plaats op de Ozon face, met zijn fantastische verticale drop.

Shop Lokaal

Ski- en snowhelden

© J. Bernard

In de categorie ski mannen zal Drew Tabke (VS) zijn momentum moeten proberen vast te houden om Reine Barkered (Zweden) en Hank Bilous (Nieuw-Zeeland) voor te blijven. Die laatste stal met zijn Peak Performance Radical Moment transfer air de show in Japan. 

Bij de dames legt Hedvig Wessel (Noorwegen) haar tegenstanders het vuur aan de schenen. Hou vooral Emma Patterson (VS) in de gaten. Emma is hongerig en had mogelijk zelfs de leiding kunnen nemen, als ze niet was gecrasht in Hakuba.

Snowboarders kennen ongetwijfeld Marion Haerty (Frankrijk). Marion hebben we ondertussen al verschillende keren op het podium zien staan. Maar dat wil niet zeggen dat bv. wild card Nuria Castán Barón (Spanje) het haar niet lastig kan maken. Local Michelle Locke (Canada) is de enige Canadese die het fort weet te verdedigen. Haar geven we sowieso een duim.

Bij de mannen vormt wild card Elias Elhardt (Duitsland) mogelijk een bedreiging voor podiumbeest Victor De Le Rue (Fankrijk). We gaan het zien! Talent en toverkunsten zijn verzekerd.

Mis de live stream niet via www.freerideworldtour.com en de social media kanalen van de FWT op de dag van de competitie.

Just for fun: waag een gokje op je favoriete rider via: http://peakperformance.pronosticgames.fr

Hieronder alvast een warmmaker!