Home Algemene info Kies jouw perfecte snowboard

Kies jouw perfecte snowboard

0
Kies jouw perfecte snowboard
Snowboard kiezen - hoe zorg je dat jij het perfecte snowboard hebt?

Goofy of lefty, hoe lang moet je perfecte snowboard zijn, freeride of freestyle, rocker, camber, … Een snowboard kiezen gaat gepaard met kopbrekens en opzoekwerk over termen en eigenschappen. Om het extra moeilijk te maken, hanteren snowboardmerken vaak hun eigen terminologie en technologie. Als beginnende snowboarder de bomen door het snowboardbos niet meer zien, is dan ook niet helemaal verwonderlijk. Wat is nu echt van belang? Waar moet je op letten. Kies jouw perfecte snowboard met onze gids.

Net als bij de ski, is ook de snowboardwereld gevuld met terminologie en heb je een bijzonder uitgebreid aanbod aan mogelijke vormen, lengtes en doeleinden.


Kies jouw perfecte snowboard 

Heel belangrijk is in ieder geval om te weten of je
goofy of regular op je plank staat. Het is gelukkig vrij eenvoudig om te bepalen of jij beter je linker- of rechterbeen voor kunt hebben.

Ten tweede dien je rekening te houden met het type snowboarder dat je bent. Ga jij voor de kickers en rails of verkies je verse poeder? Er zijn grofweg vier verschillende types snowboards te onderscheiden: freestyle, allmountain, freeride en de splitboards.

Er zijn drie factoren van doorslaggevend belang bij de keuze van lengte: gewicht, niveau en de gekozen stijl. Ook de breedte van je board is van belang, zeker wanneer jij een grotere schoenmaat hebt.

Ook de stijfheid, of flex van je snowboard is van belang. Hierbij dien je ook weer rekening te houden met wat jij wilt op de sneeuw.

Tot slot dien je rekening te houden met rocker en camber. Dit heeft te maken met de contactpunten van je board met de sneeuw.

Kies jouw perfecte snowboard  en locate je shop 

In onze snowboardmateriaalpagina’s geven wij een overzicht van wat er momenteel op de markt aanwezig is. Heb je jouw snowboard gevonden, klik dan door naar onze store locator en vind de winkel die jouw board in het gamma heeft.