Paradiski
Paradiski

Avontuurlijke kilometervreters zijn in het Franse skigebied Paradiski aan het juiste adres. Of is 425 kilometer aan pistes niet genoeg? Zowel vriendengroepen als gezinnen en newlyweds vinden hier de wintersportvakantie van hun leven én een overvloed aan sneeuw.

Een familie van dorpen
Als tweede grootste skigebied ter wereld en met haar paradijselijke naam heeft Paradiski heel wat verwachtingen in te lossen. Dankzij de verschillende aan elkaar gesloten dorpen voelt Paradiski als een grote familie. De Vanoise Express verbindt Les Arcs, La Plagne en Peisey-Vallandry met elkaar. Deze grootste lift ter wereld verdient nog wat aandacht. Zo hebben de cabines twee verdiepingen waarin tweehonderd sneewlustigen passen. Met haar snelheid van 45 kilometer per uur, kunnen we de Vanoise Express bekronen tot TGV der skiliften.


Deel je wintersportliefde met de kleintjes
Het skigebied Paradiski scoort met haar voor-elk-wat-wils formule. Les Arcs pakt uit met een fantastische zeven kilometer lange zwarte piste. Dat wordt even energie bijtanken in het dorpje Villaroger beneden. Je hoeft jezelf niet in de lucht te kunnen katapulteren om plezier te maken in de funparks. Ook beginners hebben de vrijheid om indruk te maken met hun eerste trics. Je kan letterlijk van het ene dorp naar het andere scheuren, maar dan zou je de vingeraflikkende lunchadresjes en jolige après-ski muziek missen. Montchavin en Vallandry zijn de perfecte plekken om je kinderen de liefde voor wintersport bij te brengen.

Werk je in het zweet
Het avontuurlijke Paradiski biedt meer dan skiën en snowboarden. Een ritje in het Olympisch bobsleepark in La Plagne doet je hart vast sneller slaan. Of werk je in het zweet in het regionale langlaufcentrum in Belle Plagne. Champagny-en-Valoise mag dan teleur stellen op vlak van pistes, het is wel de toegangspoort naar het oudste natuurreservaat van Frankrijk: Parc National de la Vanoise. Slaap tussen de sterren op 2000 meter hoogte in de Paradiski Village Iglo in Arc2000. Warm je op met een heerlijke fondue en kruip dan lekker dicht bij elkaar.

Relax
Waar je zeker niet van wakker hoeft te liggen, is de hoeveelheid sneeuw. Twee gletsjers bevoorraden het skigebied steeds van een stevige ondergrond. In Bellecôte kan je tot 3417 meter hoogte gaan. Je auto kan je ook gerust de hele week laten staan. Heel wat hotels liggen aan voet van de pistes. Heb je alles gegeven in de diepe bossen van La Plagne? Laat het melkzuur dan wegsmelten in de sauna. Heel wat accommodaties verwennen je na een dag sporten met hun wellness-faciliteiten. Wie kiest voor Paradiski heeft één probleem: kiezen tussen het overaanbod aan avontuurlijke activiteiten, sneeuwpistes en ontspanning.

Een persoonlijke gids op zak
Verdrink je even in de grootsheid van tweehonderd liften, verschillende funparks en kilometers piste? De Paradiski YUGE app schept helderheid. De app geeft sinds 2015 gepersonaliseerde info voor elke gebruiker. Om ter meeste kilometers? YUGE onthoudt welke route jij afgelegd hebt en toont in welke restaurantjes je in de buurt op adem kan komen. Kortom, de Paradiski app YUGE optimaliseert jouw avontuurlijke Paradiski-ervaring.